عصر کرد

آخرين مطالب

/گزارش/

مصرف مواد الکلی، سبکی نامناسب برای مقابله با استرس‌های روزمره اجتماعی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - الکل یک داروی روان گردان است که با داروهای سوء مصرفی دیگر ویژگی‌های مشترکی دارد، بر مغز و رفتار فرد مصرف کننده اثر می‌گذارد و توان قابل ملاحظه‌ای برای اعتیاد و پیامدهای ناخوشایند دارد. به گزارش ایسنا منطقه کردستان، وابستگی به الکل از نظر اجتماعی چیزی بیش از یک اعتیاد نیست و مهم‌ترین عاملی که در الکلسیم نقش دارد جنس است؛ مردها نسبت به زن‌ها بیشتر الکل مصرف می‌کنند و سن شروع الکلسیم در زنان دیرتر از مردها است، سن اکثر افرادی که مصرف الکل دارند اولین بار در اوایل یا اواسط نوجوانی تجربه کرده‌اند، اوج مصرف الکل تا 35 سالگی است و پس از آن کاهش می‌یابد.
الکل یک مسکن سیستم اعصاب مرکزی نظیر بی‌هوش کننده‌هاست، استفاده مداوم و زیاده از حد الکل موجب به جود آمدن تغییرات دائمی در نسوج عصبی شده، آتروفی مغز باعث از دست دادن حافظه، ضعف در قضاوت، روانپریشی و نشانگان مغزی مزمن که منجر به بستری طولانی مدت در بیمارستان روانپزشکی می‌شود.
اثراث نامطلوب عمده مصرف الکل با آسیب کبدی مربوط است، مصرف الکل حتی برای دوره‌های کوتاه مدت، می‌تواند به تجمع چربی و پروتئین و ظاهر شدن کبد چرب منجر شود.
مصرف زیاد الکل می‌تواند در فرآیند طبیعی هضم و جذب غذا تداخل داشته باشد، در نتیجه غذای مصرف شده به طور ناقض هضم شده و همچنین جذب مواد مغذی از جمله ویتامین‌ها و اسیدآمینها را از روده باریک مختل می‌سازد.
مصرف زیاد الکل با فراموشی، افسردگی، اختلال حافظه، هذیان و توهم، اضطراب، اختلال در عملکرد جنسی و اختلال خواب در ارتباط است و همچنین آسیب‌های اجتماعی، خشونت با خانواده، مشکلات هیجانی و رفتاری در فرزندان فرد بیمار، عملکرد شغلی و غیبت به دلیل بیماری، بیکاری، تصادفات جاده‌ای و جرم و خلاف را به دنبال دارد.
در این راستا فاروق وفایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه مشروبات الکلی یکی از 10 نوع مواد اعتیادآور در دنیا است، اظهار کرد: مصرف برخی از مواد اعتیادآور از جمله کافئین و سیگار به دلیل عدم مشکل شرعی در سطح جامعه شیوع بالایی دارد اما مصرف مشروبات الکل از نظر علمی، شرعی و دینی قابل قبول نیست و هیچ توجهی برای مصرف آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه 22 درصد کل مصرف کنندگان مواد اعتیادآور، مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، افزود: از 10 نفر معتاد در سطح جامعه، تعداد 2 نفر از آنها به الکل اعتیاد دارند.
رئیس اداره سلامت‌روانی، اجتماعی و اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه کردستان جزء 10 استان آخر کشور از نظر اعتیاد است، تصریح کرد: پیشگیری همیشه راحت‌تر و کم هزینه‌تر از درمان است و با توجه به اینکه کردستان، در زمینه اعتیاد به عنوان استان پاک محسوب می شود باید بیشتر در این زمینه سرمایه‌گذاری شود و هزینه‌ها را در حوزه پیشگیری صرف کرد.
وفایی عنوان کرد: مشروبات الکلی جزء موادهای اعتیادآوری است که به راحتی می‌توان از همان ابتدا پیشگیری را در مدارس به شیوه علمی و آموزشی آغاز کرد.
وی افزود: سوء مصرف الکل در جامعه به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته شده که دارای علت پیچیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و عوارض امنیتی و سلامتی سنگینی برای جامعه دارد، در این راستا اقدامات درمانی و انتظامی ‌در سطح فردی موثر نبوده و باید بر اقدامات اجتماعی پیشگیرانه تاکید شود.
رئیس اداره سلامت‌روانی، اجتماعی و اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، پیشگیری قبل از مصرف الکل را ضروری دانست و گفت: یکی از علل عمده مرگ‌و‌میر جوانان در حوادث رانندگی ناشی از مصرف الکل است، الکل در عین حال یکی از دلایل مهم بزهکاری، ارتکاب جرم، خشونت، افت تحصیلی، مسائل و مشکلات عاطفی و خودکشی است.
وفایی بیان کرد: خوشبختانه در سطح جامعه برخی از مواد اعتیادآور از جمله تریاک و هروئین به شیوه علمی از طریق قرص‌ و شربت متادون جایگزین شده‌اند اما این روش برای مصرف کنندگان مشروبات الکل صدق نمی‌‌کند و داروی جایگزین برای ترک الکل وجود ندارد در نتیجه باید از روش‌های دیگر استفاده کرد.
رئیس اداره سلامت‌روانی، اجتماعی و اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی زمینه‌ساز بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی جبران‌ناپذیر است، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری آگاه‌سازی و آموزش خانواده‌ها است چرا که آموزش و آگاه‌سازی می‌تواند در امر پیشگیری اولیه تأثیرگذار باشد.
وفایی ادامه داد: در جامعه امروزی الکل‌های کارخانه‌ای و دست‌ساز مورد استفاده مصرف کنندگان قرار می گیرد، که بیشترین آسیب‌ها از جمله از دست دادن بینایی، کبد و سیستم فیزیولوژی بدن از مصرف مشروبات دست ساز حاصل می‌شود.
وی بیان کرد: مشروبات الکلی کارخانه‌ای و صنعتی عوارض مزمنی دارد و مانند الکل دست ساز حاد و فوری نیست، اما بعد از چند سال مصرف، علاوه بر مسائل اجتماعی مشکلات جسمی نیز به وجود می‌آورد.
در ادامه غلامرضا همایون‌پور، مدیرکل پزشکی قانونی کردستان ، با اشاره به فوتی‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی در کردستان، گفت: در سال گذشته 13 نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی جان باخته‌اند که نسبت به سال 96، افزایش داشته است.
وی بیان کرد: در سه ماهه اول سال جاری 6 نفر به دلیل مصرف مشروبات الکلی فوت شده‌اند، این آمار نشان دهنده خطرساز بودن سوء مصرف مشروبات الکلی است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کردستان، مهمترین راهکار پیشگیری را آگاهی بخشی در خصوص آثار و عوارض سوء جسمی، شرعی، قانونی و روانی مشروبات الکلی به افراد جامعه دانست و بیان کرد: نظارت خانواده‌ها و آموزش و پرورش بر فرزندان، تشریح سوء مصرف مشروبات الکلی برای نوجوانان و جوانان، گسترش فضاهای تفریحی، ورزشی و فرهنگی برای ایجاد نشاط و شادابی سالم، به کارگیری سمن ها و افزایش نظارت پلیس در اماکن عرضه کننده مشروبات الکلی از دیگر راه‌های پیشگیری از ترویج مصرف مشروبات الکی است.
وی، تاکید کرد: با وجود افزایش مرگ افراد به دلیل مصرف مشروبات الکلی، خانوادها باید نظارت بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند چرا که تلفات ناشی از مصرف مشروبات رو رشد و افزایش است.
همچنین علی خداویسی، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان ، با اشاره به آمار کشفیات قاچاق مشروبات الکلی در کردستان، گفت: آمار کشفیات قاچاق مشروبات الکلی در 11 ماهه سال 96، چهار میلیارد و 319 میلیون و 10 بطری و قوطی بوده و سال گذشته به دو میلیارد و 565 میلیون و 83 بطری رسیده که نسبت به سال 96، 40 درصد کاهش یافته است.
سیف الله رحمانی، متخصص روانشناسی در کردستان ، با اشاره به اینکه متاسفانه گرایش به مصرف مشروبات الکلی در حال افزایش است، گفت: از لحاظ جمعیت شناختی میزان مصرف مواد الکلی در بین نوجوانان پسر بیشتر شایع است.
با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی در جوامعی که باورهای دینی و معنوی ضعیف دارند بیشتر است، افزود: مصرف مواد الکلی سبکی نامناسب برای مقابله با استرس‌های زندگی روزمره است و برخی از باورهای غلط از جمله مصرف مشروبات الکلی موجب تقویت حافظه، افزایش هوشیاری و تمرکز است که متاسفانه در این گرایش نوجوانان به سمت مواد الکلی سهیم هستند.
وی ذکر کرد: علاوه بر این، افراد دارای اسنادهای بیرونی و عدم برنامه‌ریزی و نظام‌دهی که تمایلی به حل شیوه‌های شناختی خود ندارند و در مقابله با بحران‌های زندگی اجتناب می‌کنند این افراد نیز گرایش بالایی به سوی مصرف مواد الکلی دارند.
متخصص روانشناسی در کردستان، خاطرنشان کرد: از پیامدهای ناگوار مصرف مشروبات الکلی علاوه بر بیماری‌های جسمی از جمله آسیب‌های دستگاه گوارش و کبد، رشد اعتماد به نفس کاذب، تخریب سیستم اعصاب مرکزی، کاهش قدرت حافظه در طولانی مدت، بدتنظیمی خلق و افزایش آلزایمر می‌توان اشاره کرد.
رحمانی در پایان یادآور شد: سبک فرزند پروری مقتدرانه در خانواده‌ها، آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودکان، مهارت های خودآگاهی و مدیریت هیجانات منفی، در نظرگرفتن برنامه‌های بازی محور برای نوجوانان از شیوه های کاهش گرایش نوجوانان به سمت مصرف مواد الکلی است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/87499/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی