عصر کرد

آخرين مطالب

حاشیه و متن نشست خبری؛

قدمی نوبرای غنای کتابخانه کردی/دانشنامه کردستان در مسیر تکامل است علمي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج – تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان که از سال 95 رسما آغاز شده است، قرار است با تدوین عناوین مختلف گامی مهم را در راستای غنای هر چه بهتر کتابخانه کردی بردارد.

 نشست رئیس و اعضای شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان در سنندج برگزار شد و در این نشست برنامه های آتی و آینده این اقدام فرهنگی در استان کردستان برای اصحاب خبر و رسانه تشریح شد.
در جریان برگزاری این نشست خبری که اعضای شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان نیز حضور داشتند، مسائل مرتبط و پیرامونی این دانشنامه مطرح شده و همه اعضا بر حضور و استقبال بیشتر علاقمندان به فرهنگ و هنر این استان در راستای تدوین دانشنامه تاکید کردند.
امین مرادی رئیس شورای علمی دانشنامه و رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در ابتدای این نشست ضمن تقدیر و تشکر از تعامل و همکاری اعضای خبر و رسانه، گفت: فعالیت ها و برنامه های ما در استان با همکاری و مشارکت اصحاب رسانه است که رنگ و بوی دیگر به خود می گیرد.
وی ادامه داد: حضور دغدغه مند و تاثیرگذار اهالی خبر و رسانه در راستای پوشش فعالیت ها و برنامه های حوزه هنری کردستان قابل تقدیر است و در همین راستا ما شما اصحاب رسانه را همکار و همراه خود می دانیم.
تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان یک پروژه طولانی است
وی در ادامه با اشاره به شکل گیری روند تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان، بیان کرد: در واقع تدوین دانشنامه بعد از تجربه موفق استان گیلان در کردستان نیز اجرایی شد و خوشبختانه امروز در سایه همکاری و مشارکت شماری از افراد فعال و نخبه حوزه فرهنگ و هنر این مهم به ثمر نشسته و کار روی یک روال خوب قرار گرفته است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان یادآور شد: چشم انداز ما برای تولید دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان یک پروژه چندین ساله است و مقرر شده است که در قالب این کار مهم فرهنگی، بیش از 100 عنوان کتاب تولید و عرضه شود.
وی ضمن دعوت از همه علاقمندان به حوزه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان برای مشارکت در این امر مهم، افزود: دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان متعلق به یک نهاد و سازمان نیست بلکه متعلق به مردم و فرهنگ این سرزمین است و به همین دلیل انتظار می رود که همه اقشار جامعه در راستای تدوین آن مشارکت کنند.
در ادامه این نشست هر کدام از اعضای شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان نیز به بیان دیدگاه های خود در راستای تدوین و عرضه مجلدات این دانشنامه پرداختند و سپس نوبت به طرح سوال خبرنگاران و اهالی رسانه رسید.
دعوت عمومی از نخبگان برای مشارکت در تدوین مجلدات دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان
بر اساس اعلام جمال احمدی یکی از اعضای شورای علمی دانشنامه فرهنگ، و تمدن کردستان کار تدوین دانشنامه یک امر تخصصی و حرفه ای است و خوشبختانه در سایه حمایت های حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان یک تیم حرفه ای در قالب اعضای شورای علمی جمع شده و تاکنون نیز اقدامات خوبی را در راستای تدوین این مهم انجام داده اند.
کامبیز کریمی دیگر عضو شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان هم در سخنانی با بیان اینکه اساساً تدوین دانشنامه یک کار دانشگاهی نیست، یادآور شد: تدوین این دانشنامه یک کار خلاقه فرهنگی و هنری است و به همین دلیل همه اقشار جامعه به ویژه اهالی قلم می توانند در این امر مشارکت و همراهی داشته باشند.
وی ضمن دعوت از تمامی علاقمندان به تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان، بیان کرد: ما هیچ محدودیتی برای واگذاری تدوین مجلدات دانشنامه به افراد علاقمند نداریم و به همین دلیل تمامی افرادی که توانایی داشته باشند می توانند با مراجعه به حوزه هنری و ارائه طرح خود یکی از مجلدات را تدوین کنند.

عضو شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان گفت: کردستان دارای غنای فرهنگی بالایی است و ما اعتقاد داریم که می شود حتی بیش از 100 عنوان مجلد را در قالب این دانشنامه تدوین کرد و به همین دلیل هم اعضای شورای علمی و حوزه هنری محدودیتی در خصوص عناوین قائل نشده و این روند می تواند از سوی مولف پیشنهاد شود.
وی با بیان اینکه تاکنون چهار عنوان منتشر شده دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان با استقبال خوبی از سوی مخاطب مواجه شده است، افزود: انتظار می رود که در سایه همکاری تمامی فعالان عرصه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان بتوانیم در راستای غنای هر چه بهتر این مهم گام برداریم.
در ادامه این نشست بهروز خیریه دیگر عضو شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان در سخنانی بیان کرد: دانشنامه میراث گرانبها و ارزشمند برای نسل های بعدی است و به همین دلیل انتظار می رود که با همراهی و مشارکت فعال نخبگان مواجه شود.
وی با بیان اینکه ما با تدوین این عناوین بخشی از فرهنگ و میراث این سرزمین را مکتوب می کنیم، یادآور شد: بدون شک کردستان دارای ظرفیت ها و استعدادهای بیشماری است و به همین دلیل می توان در این قالب بخشی از این ظرفیت ها و استعدادها را شناسایی و معرفی کرد.
کردستان در عرصه فرهنگ و هنر دارای ظرفیت ها و استعدادهای نهفته بالایی است
اسماعیل احمدی دیگر عضو شورای علمی دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان بیان کرد: غنای بالای فرهنگی کردستان به گونه ای است که می توان در قالب دانشنامه صدها عنوان مجلد را تدوین کرد.
وی با اشاره به مغفول ماندن موضوع اقتصاد هنر در کردستان، افزود: بدون شک دانشنامه به دلیل داتشن مخاطب می تواند قدمی را در راستای خدمت به اقتصاد فرهنگ و هنر در کردستان باشد.
احمدی یادآور شد: متاسفانه بحث اقتصاد فرهنگ به عنوان یک مسئله برنامه ریزی شده و راهبردی تا امروز ناشناخته مانده و این دانشنامه بستر مناسبی برای فعال شدن این حلقه مفقوده را فراهم کرده است.
وی بیان کرد: با ورود به این حوزه حجم وسیعی از اعتبارات به بخش پژوهش راه می یابد و با توجه به اینکه پژوهش مقوله ای است که متاسفانه کمتر به آن توجه شده است، جمع کثیری از پژوهشگران ما به دلیل اینکه بسترهای پژوهشی فراهم نیست متاسفانه به این حوزه ورود نمی کنند و در حال حاضر این بستر فراهم است تا هم پژوهش خود را در زمینه های مختلف تاریخ، فرهنگ و تمدن کردستان انجام دهند و هم بتوانند در کنار آن بهره اقتصادی لازم را نیز ببرند.
دکتر کیومرث ایراندوست دیگر عضو شورای علمی دانشنامه در سخنانی بیان کرد: انتظار می رود که در سایه این اقدام خوب و قابل تامل حوزه هنری استان کردستان بتوانیم خدمتی ماندگار را به عرصه فرهنگ و هنر این استان داشته باشیم.
وی بار دیگر ضمن دعوت از تمامی علاقمندان برای حضور و مشارکت در تدوین این دانشنامه، افزود: انتظار می رود که در سایه این همکاری ها بتوانیم در راستای ذغنای کتابخانه کردی قدمی مهم و ماندگار را برداریم.
در جریان برگزاری این نشست شماری از اصحاب خبر و رسانه نیز در سوالاتی به نحوه چگونگی همکاری مولفان و نویسندگان در راستای تدوین مجلدات این دانشنامه پرداختند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/85319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«ابله» آماده نمایش و پخش شد/ «آخرین شیهه» در جشنواره آمریکایی

رشته‌های نوپا آینده ورزش کشور را رقم می‌زنند

صدای آرامش بخش رودخانه در میان کوه‌های روستای بهرام آباد + فیلم

چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

سردار آزمون به میلان رسید

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

حیرت زدگی تیری آنری از تکل کانسلو روی دمبله در دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

گل اول لیورپول به آتالانتا توسط محمد صلاح

پنالتی و گل اول پرسپولیس درست بود؟

کارشناسی صحنه‌های جنجالی تقابل نفت و پرسپولیس

اوزونیدیس: چیزی از استقلال ندیدیم و بازی مساوی شد!

مرز پرویزخان برای عبور سوخت قاچاق ناامن شده است

پنالتی پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

پرسپولیس باز هم گل مردود زد؟ | کارشناسی صحنه‌های جنجالی نفت آبادان و پرسپولیس

فال انبیا فردا جمعه 31 فروردین 1403

انتخاب رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی کردستان

اختصاص 70 درصد درآمد‌ فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی به هیأت‌های استانی

پورموسوی: ریسک کردیم و جواب گرفتیم

معرفی دفاع راست ایده‌آل؛ یاشوا کیمیش

توخل به پپ رسید؛ هدف بعدی مورینیو است

مربی موفق ایرانی در لیگ عراق لژیونر شد

احتمال محرومیت هواداران بایرن در بازی با رئال

پنالتی و گل اول پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

اوسمار: نتیجه 3 بر صفر عالی است؛ کارمان را انجام دادیم

اوزونیدیس: حریف‌مان فقط یک شوت و یک موقعیت داشت

پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ 50 متر سه وضعیت

جنجال در آبادان؛ نمی‌خواهیم اوسمار حرف بزند

شاگردان اوسمار موقتا در صدر؛ سرخپوشان در انتظار لغزش استقلال

دبیر شورای مجازی استان کرمانشاه معرفی شد

ورود حیوانات خانگی به داخل مراکز عرضه غذا در کرمانشاه ممنوع است

راهپیمایی حمایت از عملیات «وعده صادق» در کرمانشاه برگزار می‌شود

حذف و جابه‌جایی میدان بیستون با هدف روان‌سازی و گره‌گشایی ترافیک

پنالتی و گل اول پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟ + فیلم

دیدگاه کارشناسی داوری در مورد دو صحنه جنجالی بازی صنعت نفت و پرسپولیس

پنالتی پرسپولیس درست بود؟

توصیه هشدارآمیز آخوندی: باید پیروز از صحنه جنگ بیرون بیاییم

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

جنجال دقایق پایانی و محرومیت سرپرست هوادار

رئال نگران بازی رفت مقابل بایرن؛ کمک‌مان کنید!

کلانتری: از صحبت‌های مسعود شجاعی انگیزه می‌گیرم

شجاعیان: همسرم در روند خوبم تاثیرگذار است