عصر کرد

آخرين مطالب

دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی:

سنندج در آستانه رنسانس شهری قرار دارد اجتماعی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی با اشاره به اینکه سنندج در آستانه رنسانس شهری قرار دارد، گفت: کارهایی بسیار با ارزشی نظیر کنگره مشاهیر کرد و تجلیل از فیلسوفان، عالمان و بزرگان کرد که هر کدام از آن شخصیت ها بیشتر از هزاران ساختمان و پل شهر را توسعه داده اند نوعی بازگشت به بخش های تاریخی سازکار با اصول انسانی به سبکی خلاقانه است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، نعمت‌الله فاضلی شامگاه پنج شنبه (20 تیرماه) در نشست هم‌اندیشی چگونه شهر سنندج را فرهنگی بسازیم با اشاره به اینکه شهرها بزرگترین مصنوع ساخته دست بشر هستند، اظهار کرد: هیچ ماشینی به اندازه شهرها وجود آدمی را شکل نمی‌دهد و تاکنون هیچ مصنوعی به عظمت شهرها آفریده نشده است.
وی افزود: به تعبیر دیگری شهرها شیوه‌ای از زندگی هستند و تعریف از شهر را نمی توان محدود به سنگ، سیمان و آهنگ دانست بلکه شهر را می توان در میان عشایر یا مردم روستا نیز یافت.
این دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی با بیان اینکه فهمیدن شهر اصلی‌ترین عامل توسعه آن است، تصریح کرد: وقتی توده گسترده‌ای از مردم در فهم شهر ناتوان باشند قطعا نباید انتظار شهری توسعه یافته را داشت.
وی با تاکید بر ضرورت دیدن در وهله اول و سپس ساختن شهر، عنوان کرد: دهه‌ها منابع ارزشمند را استفاده کرده‌ایم تا شرایط کنونی شهرها به وجود آید اکنون مقالات ارزشمندی در دانشگاه‌ها نوشته شده است که متاسفانه نه خوانده و نه در سیاست‌گذاری ها از آنها استفاده می‌شود.
فاضلی با اشاره به نبود آگاهی عمومی فهم شهر در جامعه، ادامه داد: شهر فضای تعاملی است که در آن آیین، عواطف و انگیزه برای شکلگیری روح آدمی وجود دارد.
وی با بیان اینکه شهرهای ما به نوعی رنسانس نیازمندند، خاطرنشان کرد: شهر نوعی گفتمان و شیوه‌ی سخن گفتن است و وضعیت واقعی اقوام و ملت‌ها را می توان در وضعیت شهرها جستجو کرد.
این دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی شهر را شکل تحقق یافته هر قومی دانست و گفت: در خانه کرد سنندج فلسفه، معماری، ادبیات، تاریخی، عناصری از قوم کُرد، اسلام و تمدن معاصر که با هزاران کتاب نوشته شده برابری می‌کند را می توان دید.
وی با تاکید بر وجود ریتم در فضاهای قدیمی بازسازی شده ایران، اظهار کرد: در خانه کرد عناصری از کل ایران وجود دارد که نماد شهر فرنگی و به گونه‌ای هارمونیک جسم و جان انسان را با روح شهر پیوند می دهد.
فاضلی با اشاره به شروع نوعی فرهنگ زدایی از سال ١340 به بعد، افزود: رشد افسار گسیخته‌ شهرها بدون درنظر گرفتن ارتباط آنها با روح انسان نوعی فرهنگ زدایی را رقم زد و اکنون ما شاهد سفر تعداد زیادی از مردم به بافت های قدیمی برای دیدن فرهنگ زیبای گذشته هستیم.
وی توسعه نیافتگی شهرها را انگیزشی دانست و تصریح کرد: متاسفانه آگاهی ها به کالبد شهری متصل نشده است که در نتیجه‌ آن خالی شدن شهر از انرژی، عاطفه و گرما را شاهد بوده‌ایم.
این دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی با اشاره به تحول گسترده در دهه‌ گذشته و توجه به فرهنگی شدن شهرها، عنوان کرد: در این مرحله دوباره جرقه فرهنگی شدن شهرها زده شد و تازه درک اینکه خیابان ها بدون انسان‌ها زیبا نیستند به وجود آمد که در نتیجه آن شاهد بازسازی خانه های قدیمی در گوشه و کنار کشور بودیم.
وی ادامه داد: در شهر توسعه یافته زمینه تبدیل سرمایه‌های اقتصادی به فرهنگی و بلعکس مهیاست و این مهم لازمه توسعه یافتگی هر شهری است.
فاضلی نامگذاری شهرها به عنوان پایتخت فرهنگی را یک نوع بازگشت به فرهنگ قدیم به همراه خلاقیت دانست و خاطرنشان کرد: در جهان امروز شهرها حرف اول را می زنند، به صورت مستقل اداره می شوند و نوعی رقابت بین آن ها در جریان است.
وی یکی از نقطه قوت های استان کردستان را صنعتی نشدن دانست و گفت: اگر در سایت های مختلف جستجو کنید کردستان را به عنوان استانی سالم و پاک خواهید شناخت که منابع طبیعی و زیستی دست نخورده‌ای دارد و می تواند زمینه رونق توریسم را فراهم آورد.
این دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی اظهار کرد: اکنون فرصتی برای توسعه کردستان در قالب صنعت گردشگری به وجود آمده که طی آن می‌توان بافت های تاریخی استان را احیا و پیوند دیرینه اقتصاد و فرهنگ را دوباره تجدید کرد.
وی افرادی که نمی‌دانند ولی فکر می کنند می دانند را عامل مخرب توسعه سنندج دانست و افزود: این دسته از افراد توسعه را فقط در سرمایه زیاد می بینند و غافل از سایر سرمایه های جامعه نظیر سرمایه اجتماعی و فرهنگی هستند.
فاضلی با اشاره به اینکه سنندج در آستانه رنسانس شهری قرار دارد، تصریح کرد: کارهایی بسیار با ارزشی نظیر کنگره مشاهیر کرد و تجلیل از فیلسوفان، عالمان و بزرگان کرد که هر کدام از آن شخصیت ها بیشتر از هزاران ساختمان و پل شهر را توسعه داده اند نوعی بازگشت به بخش های تاریخی سازکار با اصول انسانی به سبکی خلاقانه است.
وی در پایان با بیان اینکه شرط موفقیت فرهنگی شدن شهر سنندج در پای کار بودن تمام مسئولان، مردم، هنرمندان و رسانه و عشق ورزیدن به شهرشان است یادآور شد: رنسانس شهری در گرو عشق ورزیدن مردم به شهرشان و بسیج فرهنگی است و نیز شهروند خوب بودن یکی از راه‌های بسیار مهم توسعه شهری است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/83786/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی