عصر کرد

آخرين مطالب

/گزارش/

دانشگاه کردستان در تکاپوی میزبانی هرچه بهتر کنگره مشاهیر کرد فرهنگی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - دانشگاه کردستان که مسئولیت کمیته علمی اولین کنگره بین المللی مشاهیر کُرد را برعهده دارد، این روزها بیش از هر زمانی در تکاپوی میزبانی هرچه بهتر این کنگره است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، کمیته علمی دانشگاه کردستان از شش ماه پیش فعالیت کار خود را آغاز کرد و در اولین اقدام شش کارگروه زبان و ادبیات، هنر، کشاورزی، علوم پایه، علوم انسانی و پزشکی را در زیرمجموعه خود تشکیل داد.
اعضای این کارگروه‌ها را اساتید برجسته داخل کشور و حتی خارجی تشکیل می‌دادند که در هر کدام از کارگروه‌ها، براساس معیارها و شاخص‌هایی مشاهیر انتخاب شدند.
این روزها از مسئولان و اساتید دانشگاه گرفته تا دانشجویانی که در جریان برگزاری کنگره هستند، شور و شوق خاصی در چهره‌های آنها نمایان است و همه از برگزاری چنین کنگره‌ای خرسند هستند.
در این گزارش خلاصه‌ای از آخرین اقدامات صورت گرفته در دانشگاه کردستان و کمیته علمی کنگره از زبان مسئولان امر آمده است و همچنین با تعدادی از دانشجویان نیز در مورد اهمیت برگزاری این کنگره به گفتگو نشستیم. 
*تعمیر و بازسازی تالار مولوی دانشگاه کردستان
پرفسور رحمت صادقی، رئیس دانشگاه کردستان که ریاست کمیته علمی کنگره مشاهیر کُرد را نیز برعهده دارد، در این باره اظهار کرد: مکان برگزاری این همایش دانشگاه کردستان است که در جهت میزبانی هر چه بهتر کنگره، از حدود یک ماه پیش کار تعمیر و بازسازی تالار مولوی این دانشگاه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در تالار مولوی بیش از 30 سال است که برنامه اجرا می‌شود، افزود: در حال حاضر چهار تیم به صورت موازی مشغول بازسازی و اجرای این پروژه هستند و تا چند روز قبل از آغاز کنگره کار بازسازی به اتمام خواهد رسید.
صادقی خاطرنشان کرد: کمیته علمی کارهایی نظیر انتخاب سخنرانان و مشاهیر را به پایان رسانده است.
دکتر بهروز چمن آرا، رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان و دبیر کمیته علمی کنگره مشاهیر کُرد نیز به آخرین اقدامات دانشگاه در راستای برگزاری هر چه بهتر کنگره اشاره و اظهار کرد: تاکنون حدود 90 درصد از وظایف محوله به دانشگاه را به پایان رسانده‌ایم و تا چند روز آینده نیز مابقی اقدامات را انجام خواهیم داد. 
وی افزود: با همکاری کمیته اجرایی که مسئولیت آن برعهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است برنامه ریزی برای حضور میهمانان صورت گرفته و در این راستا یک سفر را به اقلیم کردستان عراق داشتیم و به صورت حضوری از مشاهیر و میهمانان برای حضور در کنگره دعوت کردیم.
دبیر کمیته علمی کنگره مشاهیر کُرد به حضور 30 نفر از مشاهیر کُرد در این کنگره اشاره و خاطرنشان کرد: تالار مولوی نیز در دست تعمیر و بازسازی است که گنجایش آن را به 500 نفر میهمان افزایش داده‌ایم.
وی گفت: مسئولان ارشد کشور، مسئولانی از اقلیم کردستان عراق، خانواده مشاهیر و از همه اقشار و اصناف برای حضور در این کنگره دعوت شده‌اند.
اما در ادامه به جمع دانشجویان دانشگاه کردستان رفتیم و نظر آنها را در مورد این کنگره جویا شدیم.
*حضور در جمع مفاخر کُرد برای دانشجویان مایه خرسندی است
یکی از دانشجویان رشته زبان و ادبیات کُردی در مورد اهمیت این کنگره اظهار کرد: برگزاری چنین کنگره‌ای در استان کردستان علاوه بر معرفی این استان و استفاده از این فرصت برای معرفی جاذبه‌های آن به میهمانان مدعو، با توجه به اینکه شخصیت‌ها و افراد مدعو عمدتا افرادی تاریخ ساز در حوزه‌های مختلف هستند، حضور در جمع آنها شاید تکرار نشدنی باشد. 
احمدی، با اشاره به اینکه برگزاری این کنگره چون بُعد بین المللی دارد موجب شناساندن مشاهیر کُرد در همه جای جهان می‌شود، گفت: همچنین ارتباط رو در رو با مشاهیر کُرد طی دو روز برگزاری کنگره اتفاق خواهد افتاد که شاید جز از این طریق، این امکان هرگز برای ما دانشجویان میسر نشود.
وی ادامه داد: اکنون که کردستان مفتخر به میزبانی از مشاهیر کُرد جهان است، این کنگره باید به گونه‌ای شایسته و در شان این افراد برگزار شود که برای محقق شدن این امر اطلاع رسانی خوب ضروری است. 
این دانشجوی رشته زبان و ادبیات کُردی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه برخی از این افراد ممکن است برای اولین بار به کردستان بیایند، باید فضای بصری خوبی طی این روزها در دانشگاه و سایر مکان‌های برگزاری برنامه‌های جنبی کنگره ایجاد شود تا خاطره ای خوب از کردستان در ذهن آنها نقش ببندد.
وی در پایان از زمان برگزاری کنگره انتقاد کرد و افزود: با توجه به اینکه زمان برگزاری کنگره در اواسط روند برگزاری امتحانات دانشگاه است، به همین دلیل عملا فرصت حضور در کنگره برای تعدادی از دانشجویان علاقمند سلب شده است.
*استفاده از المان‌های کُردی در طراحی تالار مولوی دانشگاه کردستان
یکی از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه کردستان هم که در تالار مولوی دانشگاه کردستان مشغول به انجام کار طراحی و آماده سازی سِن تالار بود، در گفتگو با ما اظهار کرد: در طراحی سن تالار سعی کرده‌ایم که از المان‌های کُردی استفاده کنیم و همچنین اینکه طراحی سن با موضوع کنگره مرتبط باشد.
سینا آرمان، در مورد اهمیت برگزاری این کنگره نیز گفت: این کنگره چون بین المللی است، باعث می‌شود که کُردها بیشتر معرفی و شناخته شوند.
وی خاطرنشان کرد: آشنایی دانشجویان با مشاهیر و همچنین آشنایی دانشجویان غیربومی با فرهنگ، پیشینه و مفاخر کُرد از جمله نقاط مثبت کنگره است.
شهر سنندج و دانشگاه کردستان در روزهای 11 و 12 تیرماه میزبان مفاخر کُرد و میهمانان کنگره مشاهیر کُرد است و قطعا امسال این رویداد، بزرگترین رویداد فرهنگی در این دانشگاه خواهد بود.
این کنگره به ریاست استانداری کردستان و توسط دو کارگروه اجرایی که مسئولیت آن به اداره کل فرهنگ و ارشاد کردستان سپرده شده و همچنین کمیته علمی که به دانشگاه کردستان واگذار شده، برگزار خواهد شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/82995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی