عصر کرد

آخرين مطالب

کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود اجتماعی

کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش همشهری آنلاین دست شاگردانش را می‌گیرد و راهی کوچه‌ها می‌شود تا راه و رسم مراوادات اجتماعی، خرید کردن، آداب مشتری‌مداری، احترام به محیط زیست و هر مفهوم دیگری را که در کتاب می‌خوانند، تجربه کنند. برای درس جغرافیا هم راهی کوه و چشمه و غارهای اطراف شهر می‌شوند و خط به خط کتاب را از طبیعت می‌آموزند.
ولدبیگی که دکترای جامعه‌شناسی سیاسی دارد، معتقد است جامعه ما شهروندان مفید می‌خواهد، نه شهروند مهم و لازم است شهروندان مفید سواد زندگی را بدانند و نه فقط سواد مدرسه‌ای را. ولدبیگی سابقه 25 ساله تدریس دارد و 15 سالی می‌شود که شیوه تدریسش باعث شده تا دانش‌آموزان برای حضور در کلاسش روزشماری کنند.
ساعت‌های درس مطالعات اجتماعی (مدنی، جغرافیا، تاریخ) اغلب برای بچه‌ها کسل‌کننده است، اما دانش‌آموزان پاوه دوست دارند شما معلم‌شان باشید. آوازه روش تدریس‌تان هم بین خانواده‌ها حسابی گل کرده‌است. ساعت مطالعات اجتماعی در کلاس شما چطور می‌گذرد؟
از 15 سال پیش پروژه آموزشی با عنوان «از سواد مدرسه‌ای تا سواد زندگی» را شروع کردم. در این طرح سعی کردم هر درس و موضوع کتاب را که تدریس می‌کنم، بخش عملی و نمود اجتماعی را با بچه‌ها تجربه کنم تا آنان با مفاهیم مورد نیاز برای یک زندگی عملی در خانه و جامعه آشنا شوند. به عنوان مثال هفته گذشته بچه‌های روستای نوریاب در شهرستان پاوه استان کرمانشاه درسی درباره بازار، خرید، مصرف، تولید و توزیع داشتند. برای توضیح این درس یک ساعت در روستا گشت زدیم. به نانوایی سر زدیم و درباره اهمیت قرار دادن نان در کیسه پارچه‌ای از نانوای قدیمی روستا نکاتی را یاد گرفتند. بعد از آن به مغازه «کاک خدارحم» سر زدیم و درباره آداب خرید صحبت کردیم. دقایقی هم با دستفروش دوره‌گرد گذراندیم و درباره احترام به مشاغل نکاتی را گفتم و دست آخر هم به کتابخانه روستا سر زدیم و راه و روش به امانت گرفتن کتاب را مرور کردیم. قصدم از بیان این مثال این است که بگویم دانش‌آموزان نیازی جدی به فراگیری اصول اولیه در چگونگی برقراری یک ارتباط صحیح با فروشندگان، نحوه یک خرید سالم‌تر برای خانواده‌هایشان و برقراری ارتباطی صحیح با دیگر شهروندان دارند. در طول سال بچه‌ها با 25 فعالیت آموزشی آشنا می‌شوند.

عصر کرد

این روش تدریس در روستا راحت‌تر است یا در شهر؟
هر یک مزایای خود را دارد. در روستا که تعداد کلاس‌ها و شاگردها کمتر است، کلاس راحت‌تر اداره می‌شود. برای درس جغرافیا آسان‌تر به کوه‌ها و چشمه‌ها و غارهای اطراف می‌رسیم، اما در شهر هم موقعیت‌های دیگری برای کلاس عملی درس‌های اجتماعی داریم. دانش‌آموزان را به نهادهایی مثل هلال‌احمر، شهرداری و ثبت احوال می‌برم تا مثلا برای درس شناسنامه به خوبی بدانند در ثبت احوال چه می‌گذرد.
هزینه این رفت و آمدها چگونه است؟
در این سال‌ها تا به حال یک ریال نه از دانش‌آموزان و نه آموزش و پروش گرفتم. من و بچه‌های کلاس همه میسرها را با پای پیاده می‌رویم. دانش‌آموزان از نشستن چند ساعته بر روی نیمکت‌های سرد گریزانند. تدریس باید با روش خلاقانه باشد. دانش‌آموزان هم پژوهشگران کوچک هستند.

عصر کرد

این‌طور که پیداست حسابی برای کلاس شما آمادگی دارند.
بچه‌ها با خودشان یک لقمه نان و پنیر و یک قمقمه آب دارند و کفش مناسب می‌پوشند. کلاس عملی ما حدود 3 ساعت طول می‌کشد. تا به حال هم هیح حادثه‌ای رخ نداده، چون بچه‌ها این روش تدریس را دوست دارند.
در برف و سرمای استخوان‌سوز کرمانشاه که امکان گردش علمی وجود ندارد، تدریس چطور پیش می‌رود؟
با توجه به موضوع درس از افرادی دعوت می‌کنم به کلاس بیایند. مثلا یک فرد خیر به کلاس آمد و درباره اهمیت نیکوکاری تجربه خودش را با بچه‌ها سهیم شد. برای جذابیت درس تاریخ، آن را از خانواده بچه‌ها شروع می‌کنم و بعد به ایران و جهان می‌رسیم. مثلا بچه‌ها شجره‌نامه خودشان را تا 7 جد مادری و پدری از خانواده می‌پرسند و درخت زندگی درست می‌کنند. در طول سال بچه‌ها با 25 فعالیت آموزشی آشنا می‌شوند.
ماجرای موزه مردم‌شناسی که از سوی دانش‌آموزان برپا شد را برایمان بگویید.
در درس تاریخ کلاس هفتم موضوعی درباره موزه و میراث فرهنگی داریم. از قبل به بچه‌ها گفته بودم از خانواده و فامیل و آشنا اشیای قدیمی، پوشاک، ابزار کشاورزی، دوربین‌های قدیمی و هر وسیله‌ای که عمر بیش از 50 سال دارد را به امانت برای برپایی موزه به مدرسه بیاورند و خودشان یک موزه مردم‌شناسی دایر کنند. حدود 800 قطعه جمع‌آوری شد و اسفند سال پیش موزه‌ای در مدرسه شهدای 20 خرداد به مدت 2 هفته برپا کردیم. حدود 1200 دانش‌آموز از مدارس پاوه و باینگان، فرهنگیان بازنشسته و اولیای دانش‌آموزان هم از این موزه بازدید کردند. بعضی وسایل قدمتی بیش از 3 قرن داشت. قرار است با همکاری رئیس آموزش و پرورش پاوه این موزه به شکل دائمی در یک مکان فرهنگی به نام موزه مردم‌شناسی پاوه دایر شود. فعلا وسائل موزه هم که امانت بود به دست دانش‌آموزان بازگشته‌است.

عصر کرد

با توجه به تحصیلات‌تان چرا معلمی را به تدریس در دانشگاه ترجیح دادید؟
ساخت جامعه بهتر در دست همین دانش‌آموزان است. شهروندانی که بتوانند سالم و متعهد زندگی کنند. برای من مهم نیست کدام شاگردم دکتر یا مهندس شده، دوست دارم شاگردانم را در هر موقعیتی به عنوان یک شهروند مفید در جامعه ببینم.

عصر کرد

خاطرات آقای معلم جمال، سال اول تدریسم در شهرستان جوانرود شاگردم بود؛ 25 سال پیش. چند سال پیش با من تماس گرفت که می‌خواهم شما را ببینم. حالا هر هفته از جوانرود به پاوه می‌آید و سر کلاسم می‌نشیند و می‌گوید هنوز هم یاد می‌گیرم. من به او می‌گویم: «جمال وفادار». یکی از برنامه‌های کلاس جغرافیا این است که بچه‌های روستا یا شهر حتما اول باید تمام کوه‌ها، رودها، غارها، چشمه‌ها و پوشش گیاهی محل زندگی‌شان را بشناسند و راجع به این موضوع تحقیق کنند. چندی پیش یکی از شاگردان قدیمی به من گفت: این جغرافیای تو جان ما را نجات داد! قضیه از این قرار بود که برای چیدن گیاهان کوهی رفته‌بودند و در هوای بهاری گرفتار باران و تگرگ شدند. تجربه کلاس به کمک‌شان آمد که در نزدیکی این کوه غاری هست. پناه گرفتند و از خطر صاعقه و رگبار در امان ماندند. بیشتر بخوانید:
دانش‌آموزان این استان چگونه به ادامه تحصیل جذب می‌شوند؟
کد خبر 848445 برچسب‌ها معلمان خبر مهم مهارت‌ها جامعه استان کرمانشاه دانش آموز

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/825679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی لهستان: در بارسا به لوا پاس نمی‌دهند

وینیسیوس وارث تونی کروس را معرفی کرد

نگرانی اشتوتگارت؛ ستاره گلزن در راه دورتموند!

کاپیتان رئال: تونی کروس غیرقابل جایگزین است

شهید آیت الله رئیسی نعمتی بزرگ برای تقریب مذاهب و وحدت جهان اسلام بود

انجام 7500 مأموریت اورژانس پیش‌بیمارستانی در کرمانشاه

خواسته هواداران یونایتد از مالک؛ پوچتینو را بیاور

تردید خرید بارسلونا؛ ژاوی اخراج شود من هم نیستم

پیام احساسی ستاره رئال به کروس؛ ناراحتم کردی

رانگنیک درباره رد پیشنهاد بایرن: به قلبم گوش کردم

برد دقیقه 97 شباب الاهلی با سعید عزت

خداحافظی رانیری از دنیای فوتبال

لیگ ملت‌ها: ضد حال به میزبان به کام ایران

تاثیر بازار توافقی ارز بر قیمت دلار چیست؟

ابیات زیبا فردوسی در شاهنامه

جلسه سرنوشت‌ساز؛ ژاوی هنوز شانس دارد

ژابی: برای آتالانتا احترام قائلم ولی ما می‌بریم

روبرتو مارتینز: پرتغال هنوز به رونالدو نیاز دارد

آغاز لیگ ملت‌های والیبال 2024 با پیروزی فرانسه

پیروزی رافائل نادال در بازی تمرینی رولان گاروس

تیم‌های سپک تاکرا ایران فینالیست جام جهانی شدند

شب گلادیاتوری قایدی در دوری الامارات!

تکذیب شایعه مهم در مورد مالک پرسپولیس

ستاره بایرن: در واتساپ فهمیدم به تیم ملی دعوت شدم

شهید رئیسی احیاگر خدمت جهادی در کشور بود

پیش‌بینی رگبار پراکنده باران در نیمه شرقی و شمالی کرمانشاه

زبان فارسی برای چند سده، دومین زبان رسمی هند

آتالانتا برای هر سناریویی مقابل لورکوزن آماده است

بغض آرنولد هنگام پخش سرود خداحافظی برای کلوپ

احترامی که همیشه پابرجا بود

کادر فنی و بازیکنان ذوب‌آهن به شهید جمهور ادای احترام کردند

تصادفی که به خیر گذشت!

ادای احترام کاپیتان یونایتد به تونی کروس

پوچتینو از چلسی جدا شد

جهت تسلیت به مناسبت شهادت رئیس جمهور فقید ایران؛ «مسرور بارزانی» در سرکنسولگری ایران در اربیل حضور یافت

حضور مسرور بارزانی در سرکنسولگری ایران در اربیل

شکایت مستاجران از صاحب خانه‌ها به دلیل افزایش اجاره مسکن

شهید رییسی اعتقاد راسخ و مثال زدنی به ولایت داشت

فال انبیا فردا چهارشنبه 2 خرداد 1403

آیین شهدای خدمت در دفتر نماینده ولی فقیه کردستان برگزار شد

مراسم تشییع پیکر شهید مدافع وطن فردا در کرمانشاه برگزار می‌شود

عنوان پرقدرت‌‌ترین گل فصل به دیابی رسید

سفر مخفیانه به میلان؛ طارمی در ایتالیا دیده شد!

ستایش کاپیتان اینتر از طارمی؛ مهاجم بزرگی‌ است

پست پیج AFC از زمین فوتبال خوشگل تو کردستان ایران

اوسمار - پرسپولیس در مرحله فینال!

قوانین جدید نقل و انتقالات

«مسرور بارزانی» در سرکنسولگری ایران در اربیل حضور یافت

جلوگیری از تعطیلی 2 هزار واحد تولیدی در کشور

سفر آیت الله رئیسی به مازندران برای جامعه ایثارگری منشا خیر و برکت بود