عصر کرد

آخرين مطالب

انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و آینده ترامپ سياسي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - امروز یکی از مهم‌ترین انتخابات‌ میان‌دوره‌ای در تاریخ معاصر امریکا برگزار می‌شود. در این انتخابات مردم امریکا فرصت دارند در مورد ترامپ، شخصیت و سیاست‌های او اظهارنظر کنند و در مورد ادامه کنترل کنگره توسط هم‌حزبی‌های ترامپ یا سپردن کنترل آن به دموکرات‌ها تصمیم بگیرند
انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و آینده ترامپ
امروز یکی از مهم‌ترین انتخابات‌ میان‌دوره‌ای در تاریخ معاصر امریکا برگزار می‌شود. در این انتخابات مردم امریکا فرصت دارند در مورد ترامپ، شخصیت و سیاست‌های او اظهارنظر کنند و در مورد ادامه کنترل کنگره توسط هم‌حزبی‌های ترامپ یا سپردن کنترل آن به دموکرات‌ها تصمیم بگیرند.
این انتخابات می‌تواند مقدمه مهمی برای انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 باشد و خارج شدن کنگره از کنترل جمهوریخواهان دستور کار ترامپ طی دو سال باقیمانده از زمامداری‌اش را شدیدا تحت تاثیر قرار خواهد داد. سرنوشت 35 کرسی از 100 کرسی سنا و تمام 435 کرسی مجلس نمایندگان امروز باید مشخص شود. نقطه قوت جمهوریخواهان در سنا این است که تنها باید از 9 کرسی خود دفاع کنند، در حالی دموکرات‌ها برای کنترل سنا نه تنها باید 24 کرسی خود را حفظ کنند بلکه باید حداقل دو کرسی رقیب را نیز از او بگیرند. (دو کرسی بلاتصدی نیز موضوع رقابت است.)
یکی از نقاط قوت دموکرات‌ها این است که معمولا رای‌دهندگان در انتخابات میان‌دوره‌ای کنترل کنگره را به حزب رقیب رییس‌جمهور می‌دهند. در 38 انتخابات میان‌دوره‌ای که بعد از جنگ داخلی امریکا (1865 به بعد) برگزار شده، حزب رییس‌جمهور در 35 مورد مجلس نمایندگان را از دست داده است.
در 26 انتخابات میان‌دوره‌ای از 1913 نیز حزب رییس‌جمهور 19 بار در سنا شکست خورده است. اولویت دموکرات‌ها در این دور از مبارزات انتخاباتی این بود که اولا انتخابات را به رفراندومی در مورد ترامپ تبدیل کنند. ثانیا ثابت کنند که جمهوریخواهان در کنگره نمی‌خواهند یا نمی‌توانند گامی در جهت نجات کشور از پدیده ترامپ بردارند. ثالثا توجه رای‌دهندگان را به لزوم حفظ بیمه درمانی برای اقشار متوسط و کم‌درآمد و ...
مشخصا نجات آنچه به اوباماکر Obamacare شهرت یافته، جلب کنند. (نظر به اینکه قبلا رای یکی از جمهوریخواهان در سنا یعنی مک‌کین، مانع لغو اوباماکر شد، ترکیب سنا از این نظر بسیار مهم است.) دموکرات‌ها همچنین عمدتا منتقد تلاش جمهوریخواهان برای کاهش مالیات‌ها و آسیب زدن به خدمات رفاهی و اجتماعی هستند.
در بین طیف‌های متنوع جمهوریخواهان نیز محافظه‌کاران اقتصادی (به ویژه تی‌پارتی) بر دولت کوچک، مالیات کم، سیاست و تجارت خارجی بر مبنای شعار «امریکا نخست» متمرکز‌ند و مسیحیان تبشیری بر سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی ترامپ تاکید دارند. ضمن اینکه ترس از مهاجران وجه اشتراکی بوده که همه این طیف‌ها کم و بیش بر آن پای فشرده‌اند. طیفی از جمهوریخواهان نیز که موافق ترامپ نیستند، تاکنون عمدتا به دلیل رای قابل ملاحظه پایگاه اجتماعی او ناچار از همراهی با او یا سکوت بوده‌اند.
یکی از ویژگی‌های این انتخابات فعالیت گسترده رییس‌جمهور قبلی یعنی اوباما به سود نامزدهای دموکرات بود که امری کم‌سابقه است. موافقان حضور او در مبارزات انتخاباتی تاکید داشتند که محبوبیت بالای اوباما (63درصد) در برابر محبوبیت پایین ترامپ (41درصد) فعال شدن او به نفع نامزدهای دموکرات را توجیه می‌کرد. اگرچه حضور اوباما موجب تحریک جمهوریخواهان شد، اما تاثیر حضور اوباما در بسیج طرفداران بالقوه دموکرات‌ها برای شرکت در انتخابات می‌تواند بیشتر بوده باشد.
به موازات آن، ترامپ نیز به نحوی که برای یک رییس‌جمهور بی‌سابقه است، در این انتخابات میان‌دوره‌ای بسیار فعال ظاهر شد. شانس دموکرات‌ها برای گرفتن اکثریت کرسی‌ها در مجلس نمایندگان بسیار بالاست. نظرسنجی‌ها عمومی عمدتا حاکی از برتری بیش از 15 درصدی دموکرات‌ها بر جمهوریخواهان بوده است. در 2006 و 2009 که دموکرات‌ها و جمهوریخواهان به ترتیب اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان را بردند، در نظرسنجی‌ها درصد عمومی طرف پیروز تقریبی دورقمی بود.
پایین بودن محبوبیت ترامپ، بلاتصدی بودن 44 کرسی که قبلا به جمهوریخواهان تعلق داشته و موفقیت بی‌سابقه دموکرات‌ها در جمع‌آوری کمک مالی از عواملی است که بر بخت دموکرات‌ها برای پیروزی در مجلس نمایندگان افزوده است. از طرفی، برخلاف برآوردهای پیشین مبنی بر بالا بودن شانس جمهوریخواهان برای حفظ اکثریت در سنا، اکنون تردیدهایی در این مورد ایجاد شده است.
سوال این است که اگر وضع جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان تا این حد بد است، چرا در سنا نباید چنین باشد. سخنان چند روز قبل سناتور مک‌کانل، رهبر جمهوریخواهان در سنا، مبنی بر اینکه رقابت در 9 ایالت غالبا محافظه‌کار بسیار شدید و آرای رقبا بسیار به هم نزدیک است، موجب افزایش تردیدها در مورد توان جمهوریخواهان به حفظ اکثریت در سنا شده است. شمار شرکت‌کنندگان در انتخابات عامل مهمی در تعیین نتیجه آن است.
به‌طور معمول، تمایل و توان اقلیت‌های نژادی و مذهبی، جوانان و اقشار کم‌درآمد که اغلب به دموکرات‌ها رای می‌دهند، برای شرکت در انتخابات کمتر است و مقامات ایالتی و محلی جمهوریخواه نیز می‌کوشند تا با ایجاد موانع قانونی، مشاکت این اقشار در انتخابات را کم کنند. در چنین شرایطی، وجود نشانه‌های قوی مبنی بر بالا بودن مشارکت در رای‌گیری به سود دموکرات‌هاست.
از جمله، مطابق یک نظرسنجی، 40 درصد افراد زیر 30 سال که گفته‌اند قطعا در انتخابات شرکت خواهند کرد بسیار بیشتر از ارقام مربوطه در 2010 و 2014 (27 درصد و 26 درصد) بوده است. به علاوه، شمار کسانی که زودهنگام یعنی قبل از روز رای‌گیری رای داده‌اند، بی‌سابقه بوده‌است. اگر مطابق پیش‌بینی‌ها، جمهوریخواهان حتی تنها در مجلس نمایندگان شکست بخورند، نه تنها حوزه مانور ترامپ در سیاست داخلی و تا حدودی سیاست خارجی محدود خواهد شد، بلکه آینده سیاسی او نیز در معرض تردید قرار خواهد گرفت. تاثیر انتخابات بر سیاست خارجی امریکا موضوعی است که جداگانه به آن پرداخته خواهد شد.
منبع: bartarinha.ir

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/60761/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی