عصر کرد

آخرين مطالب

میوه ها را با پوست نخورید! علمي

میوه ها را با پوست نخورید!

  بزرگنمايي:

عصر کرد - در دهه های اخیر به دلیل رشد روز افزون جمعیت، نیاز به تولید بیشتر محصولات کشاورزی افزایش یافته است و این نیاز در حال رشد، استفاده از مواد شیمیایی و سموم خطرناک را در محصولات کشاورزی افزایش داده است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، یکی از راه های کاهش خطر آفتکش ها بر روی محصولات غذایی استفاده از سمومی ست که دوره کارنس کوتاهی دارند. در واقع دوره کارنس مدت زمانی را شامل می شود که سم به وسیله عوامل محیطی تجزیه می شود و باقی مانده آن بر روی محصولات کشاورزی به حد مجاز می رسد.
رعایت دوره کارنس برای محصولاتی که استفاده تازه دارند مثل سبزیجات و میوه ها بسیار مهم است و در مواردی شاهد بوده ایم که کشاورزان و گلخانه داران بدون توجه به دوره کارنس اقدام به توزیع محصول در بازارهای مصرف کرده اند.
امین صادقی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به امکان وجود بقایای سموم بر روی پوست محصولات کشاورزی اظهار کرد: کشاورزان و گلخانه داران باید محصولات کشاورزی را بعد از پایان دوره کارنس سموم به بازار عرضه کنند.
وی با بیان اینکه سموم با دوره کارنس دو الی سه روزه حدود سه برابر گران تر از سموم با دوره کارنس چند هفته ای هستند افزود: بعضی از سموم کشاورزی دوره کارنس دو تا سه روزه دارند که برای استفاده در گلخانه ها بسیار مناسب اند اما بنا به دلایل اقتصادی گلخانه دارن از سموم با دوره کارنس چند هفته ای برای محصولات خود استفاده می کنند.
عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان تصریح کرد: مشکل از آنجا شروع می شود که گلخانه دار یا کشاورز از سموم با دوره کارنس چند هفته ای استفاده و بعد از چند روز اقدام به توزیع میوه در بین مصرف کنندگان می کند که محصولات توزیعی حاوی بقایای سموم است و می تواند موجب بروز سرطان در مصرف کننده شود.
وی با اشاره به فعالیت کمیته بقایای سم استان کردستان با همکاری ارگانهای مختلف عنوان کرد: کمیته بقایای سم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اقدام به جمع آوری نمونه در مراکز فروش میوه می کند و آن ها را مورد آزمایش قرار می دهد.
صادقی ادامه داد: محصولات کشاورزی کردستان در بین سایر استان های کشور با کیفیت تر است و محصولات دارای سموم بازار، عموما از خارج از استان وارد می شوند.
وی درخصوص مصرف بی رویه از سموم کشاورزی در پرورش میوه خاطرنشان کرد: نارنگی و پرتقالی که از استان های شمالی کشور وارد کردستان می شوند هشت بار سم پاشی می شود و امکان دارد بقایای سم بر روی این محصولات وجود داشته باشد.
عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان گفت: بقایای سموم بیشتر بر روی پوست محصولات کشاورزی و میوه ها می ماند و توصیه می کنیم از خوردن میوه ها با پوست پرهیز کنید.
وی با اشاره به راه های کاهش تاثیرات سموم بر روی محصولات کشاورزی اظهار کرد: می توان با قرار دادن در یخچال و شست و شوی مناسب سبزیجات و میوه ها تا حدودی تاثیرات منفی سموم باقی مانده بر روی محصولات را از بین برد.
صادقی افزود: طرحی به مسئولان ذی ربط مبنی بر شناسنامه دار شدن میوه ها و محصولات کشاورزی داده شده است و اگر میوه ها شناسنامه دار شوند کشاورز دیگر نمی تواند مسائل مهمی همچون استفاده بی رویه از سموم و کودهای نیترات دار را بی توجه باشد زیرا محصولات کشاورزی نامرغوب و بی کیفیت به راحتی قابل ردیابی خواهند بود.
وی با بیان ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در کشاورزان برای تولید محصولات با کیفیت و سالم تصریح کرد: کشاورز باید آگاهی و دانش بالایی داشته باشد و احساس مسئولیت نسبت تولید محصولات خود داشته باشد.
میوه های کوچک و کرم زده نشان از عدم استفاده از سم و سلامت بیشتر محصول است
عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه هر میوه ای که بزرگ و خوشرنگ باشد نشان از سالم بودن آن نیست عنوان کرد: میوه های کوچک و کرم زده نشان از عدم استفاده از سم و سلامت بیشتر محصول است و در این مورد نیاز است بر روی ارتقاء فرهنگ خرید مصرف کننده کار شود.
وی ادامه داد: سیب زمینی کردستان نسبت به سایر محصولات سیب زمینی استان های دیگر سالمتر است و مردم بدون مشکل می توانند از محصولات کردستان استفاده کنند.
یاور وفایی، عضو هیت علمی دانشگاه کردستان در این مورد خاطرنشان کرد: بعضی از سموم کشاورزی مانند متاسیستوکس وارد شیره گیاهی در آوندهای گیاه شده و در تمام نقاط گیاه پخش می­شود.
وی گفت: این سم بیشتر برای آفات کنده همانند شته­ها و تریپس­ها مورد استفاده قرار می­گیرد و در صورت استفاده روی میوه­ها و سبزی­ها حتی با وجود شستشو ی محصول نیز در داخل گیاه باقی می ماند.
وفایی در پایان یادآور شد: خوشبختانه امروزه از این نوع سموم با قدرت آلودگی زیاد کمتر مورد استفاده قرار می­گیرند.
اخیرا در یک پژوهش از سوی فرانسویی ها، 70 هزار فرد بالغ که بیشتر آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند، مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، شیوع سرطان در میان افرادی که بیشتر از غذاهای ارگانیک استفاده می‌کردند، نسبت به افرادی که هیچ‌گاه از غذاهای ارگانیک استفاده نمی‌کردند، 25 درصد کمتر بود. شیوع نوعی سرطان خون و سرطان سینه پس از یائسگی در افرادی که از میوه‌ها، سبزیجات، محصولات لبنی، گوشت و دیگر مصولات ارگانیک استفاده می‌کردند، به‌میزان قابل‌توجهی کمتر بود.
برای اینکه یک محصول غذایی ارگانیک نام بگیرد، باید بدون استفاده از کودهای سنتزی و آفت‌کش‌ها پرورش داده شده‌ باشد و نباید حاوی ارگانیسم‌های تغییر ژنتیکی یافته باشد.
شاید فرهنگ سازی در بین مردم و کشاورزان بتواند مانع از تولید محصولات بی کیفیت حاوی سموم و کودهای نیتراتی شود، در چند سال گذشته استفاده از محصولات ارگانیک مطرح شده است و آمارها نشان می دهد که مردم حاضرند برای خرید این محصولات پول بیشتری پرداخت کنند و امید است این مسئله در آینده موجب تولید محصولات باکیفیت تر از سوی کشاورزان شود.
گزارش از سعید فریدی خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

یک شکارچی متخلف در سقز دستگیر شد

بیمارستان‌های کردستان تعداد 2214 تخت فعال دارد

تحت پوشش قرارگرفتن 75 هزار دانش آموز کردستانی در طرح ملی شهاب

بارندگی های مناسب و به موقع، مبارزه با آفات را کاهش می دهد

تلخ و شیرین یک مجازات

سند آمایش آموزش عالی کردستان منطبق با واقعیت ها باشد

حوزه سلامت جامعه، نیازمند ورود جدی خیرین است

اجرای طرح تکالیف مهارت محور در بیش از 1000 کلاس کردستان

مراقب ورود خرافات در هیپنوتیزم باشیم

اعلام فراخوان نخستین همایش منطقه ای علمی - پژوهشی «اقتصاد پنهان»

نخبگان علاوه براشتغال خودبستر کارآفرینی برای دیگران را فراهم کنند

اساتید دانشگاهی الگوهای بارز علمی در جامعه هستند

افزایش سهم پذیرش دانشجو معلم در کردستان پیگیری می شود

تندگویان: «موسسه فیلترینگ» باز کنیم

علوفه رسانی به وحوش در سقز آغاز شد

تحقیقات و فناوری نیازمند اصلاحات ساختاری است

خودروی پلیس 2020 فورد چشم‌ها را خیره کرد

تصور اشتباه درباره‌ی طرف چپ و راست مغز انسان

اعلام فراخوان ثبت‌نام هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی در کردستان

14 دانشجوی دانشگاه کردستان به خارج از کشور اعزام شده‌اند

همکاری هسته‌ای بیل گیتس با چینی‌ها به‌هم خورد

چهار شکارچی متخلف در دیواندره دستگیر شدند

انجام تحقیقات دانش بنیان و کاربردی رفع مشکلات جامعه را در پی دارد

سرشماری زمستانه پرندگان آبزی و کنار آبزی در کردستان آغاز شد

علت اوتیسم چیست؟

108 مدرسه حاشیه شهرهای کردستان هوشمندسازی می‌شوند

اجرای طرح «ایران مهارت» در 75 مدرسه کردستان

مدارس پرخطر کردستان باید تعطیل شوند

اپل و مایکروسافت، نمادهای دنیای فناوری که روندی متفاوت در سال 2018 داشتند

فعالیت مدارس دولتی و غیردولتی کردستان ارزیابی می‌شود

مرکز «مطالعه کوهورت دهگلان» یک مطالعه وسیع ملی است

دوربین سه‌بعدی به آیفون‌های جدید می‌آید

جای انجمن مردم نهاد محیط زیستی در کامیاران خالی است

ضرورت توجه به رویکرد تبیینی حماسه 9 دی

بیش از 40 طرح پژوهشی و مطالعاتی در محیط زیست کردستان انجام شد

50 هزار کردستانی بی‌سواد هستند

باستان‌شناس کردستانی به مرتبه علمی پروفسوری ارتقا یافت

5 نشریه علمی دانشگاه کردستان در رتبه بندی وزارت علوم قرار گرفته‌اند

کارآفرینان دانش بنیان برای ایجاد شبکه ارزش حمایت می شوند

نفرات برتر سومین مرحله استانی دفاع سه دقیقه ای از پایان نامه دانشجویی معرفی شدند

تبدیل علم به ثروت مستلزم تغییر روش دانشگاه هاست

رشد 50 درصدی نرخ باسوادی روستاهای کردستان طی چهل سال اخیر

طرح ناسا برای کشف موجودات فضایی در مشتری

دستگاهی که آب را به سوخت تبدیل می‌کند

اعتراف اپل به انحنای شاسی «آی پد پرو»

فریب سیستم تشخیص چهره گوشی با ماکت

موافقت وزارت علوم با راه اندازی دانشکده علوم و فنون سقز

700 هزار صندلی خالی در آموزش عالی کشور داریم

ایران جایگاه نخست پژوهش‌های علمی را در جهان اسلام دارد

پژوهشگران می توانند استقلال همه جانبه کشور را تضمین کنند