آخرين مطالب

میوه ها را با پوست نخورید! علمي

میوه ها را با پوست نخورید!

  بزرگنمايي:

عصر کرد - در دهه های اخیر به دلیل رشد روز افزون جمعیت، نیاز به تولید بیشتر محصولات کشاورزی افزایش یافته است و این نیاز در حال رشد، استفاده از مواد شیمیایی و سموم خطرناک را در محصولات کشاورزی افزایش داده است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، یکی از راه های کاهش خطر آفتکش ها بر روی محصولات غذایی استفاده از سمومی ست که دوره کارنس کوتاهی دارند. در واقع دوره کارنس مدت زمانی را شامل می شود که سم به وسیله عوامل محیطی تجزیه می شود و باقی مانده آن بر روی محصولات کشاورزی به حد مجاز می رسد.
رعایت دوره کارنس برای محصولاتی که استفاده تازه دارند مثل سبزیجات و میوه ها بسیار مهم است و در مواردی شاهد بوده ایم که کشاورزان و گلخانه داران بدون توجه به دوره کارنس اقدام به توزیع محصول در بازارهای مصرف کرده اند.
امین صادقی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به امکان وجود بقایای سموم بر روی پوست محصولات کشاورزی اظهار کرد: کشاورزان و گلخانه داران باید محصولات کشاورزی را بعد از پایان دوره کارنس سموم به بازار عرضه کنند.
وی با بیان اینکه سموم با دوره کارنس دو الی سه روزه حدود سه برابر گران تر از سموم با دوره کارنس چند هفته ای هستند افزود: بعضی از سموم کشاورزی دوره کارنس دو تا سه روزه دارند که برای استفاده در گلخانه ها بسیار مناسب اند اما بنا به دلایل اقتصادی گلخانه دارن از سموم با دوره کارنس چند هفته ای برای محصولات خود استفاده می کنند.
عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان تصریح کرد: مشکل از آنجا شروع می شود که گلخانه دار یا کشاورز از سموم با دوره کارنس چند هفته ای استفاده و بعد از چند روز اقدام به توزیع میوه در بین مصرف کنندگان می کند که محصولات توزیعی حاوی بقایای سموم است و می تواند موجب بروز سرطان در مصرف کننده شود.
وی با اشاره به فعالیت کمیته بقایای سم استان کردستان با همکاری ارگانهای مختلف عنوان کرد: کمیته بقایای سم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اقدام به جمع آوری نمونه در مراکز فروش میوه می کند و آن ها را مورد آزمایش قرار می دهد.
صادقی ادامه داد: محصولات کشاورزی کردستان در بین سایر استان های کشور با کیفیت تر است و محصولات دارای سموم بازار، عموما از خارج از استان وارد می شوند.
وی درخصوص مصرف بی رویه از سموم کشاورزی در پرورش میوه خاطرنشان کرد: نارنگی و پرتقالی که از استان های شمالی کشور وارد کردستان می شوند هشت بار سم پاشی می شود و امکان دارد بقایای سم بر روی این محصولات وجود داشته باشد.
عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان گفت: بقایای سموم بیشتر بر روی پوست محصولات کشاورزی و میوه ها می ماند و توصیه می کنیم از خوردن میوه ها با پوست پرهیز کنید.
وی با اشاره به راه های کاهش تاثیرات سموم بر روی محصولات کشاورزی اظهار کرد: می توان با قرار دادن در یخچال و شست و شوی مناسب سبزیجات و میوه ها تا حدودی تاثیرات منفی سموم باقی مانده بر روی محصولات را از بین برد.
صادقی افزود: طرحی به مسئولان ذی ربط مبنی بر شناسنامه دار شدن میوه ها و محصولات کشاورزی داده شده است و اگر میوه ها شناسنامه دار شوند کشاورز دیگر نمی تواند مسائل مهمی همچون استفاده بی رویه از سموم و کودهای نیترات دار را بی توجه باشد زیرا محصولات کشاورزی نامرغوب و بی کیفیت به راحتی قابل ردیابی خواهند بود.
وی با بیان ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در کشاورزان برای تولید محصولات با کیفیت و سالم تصریح کرد: کشاورز باید آگاهی و دانش بالایی داشته باشد و احساس مسئولیت نسبت تولید محصولات خود داشته باشد.
میوه های کوچک و کرم زده نشان از عدم استفاده از سم و سلامت بیشتر محصول است
عضو هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه هر میوه ای که بزرگ و خوشرنگ باشد نشان از سالم بودن آن نیست عنوان کرد: میوه های کوچک و کرم زده نشان از عدم استفاده از سم و سلامت بیشتر محصول است و در این مورد نیاز است بر روی ارتقاء فرهنگ خرید مصرف کننده کار شود.
وی ادامه داد: سیب زمینی کردستان نسبت به سایر محصولات سیب زمینی استان های دیگر سالمتر است و مردم بدون مشکل می توانند از محصولات کردستان استفاده کنند.
یاور وفایی، عضو هیت علمی دانشگاه کردستان در این مورد خاطرنشان کرد: بعضی از سموم کشاورزی مانند متاسیستوکس وارد شیره گیاهی در آوندهای گیاه شده و در تمام نقاط گیاه پخش می­شود.
وی گفت: این سم بیشتر برای آفات کنده همانند شته­ها و تریپس­ها مورد استفاده قرار می­گیرد و در صورت استفاده روی میوه­ها و سبزی­ها حتی با وجود شستشو ی محصول نیز در داخل گیاه باقی می ماند.
وفایی در پایان یادآور شد: خوشبختانه امروزه از این نوع سموم با قدرت آلودگی زیاد کمتر مورد استفاده قرار می­گیرند.
اخیرا در یک پژوهش از سوی فرانسویی ها، 70 هزار فرد بالغ که بیشتر آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند، مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، شیوع سرطان در میان افرادی که بیشتر از غذاهای ارگانیک استفاده می‌کردند، نسبت به افرادی که هیچ‌گاه از غذاهای ارگانیک استفاده نمی‌کردند، 25 درصد کمتر بود. شیوع نوعی سرطان خون و سرطان سینه پس از یائسگی در افرادی که از میوه‌ها، سبزیجات، محصولات لبنی، گوشت و دیگر مصولات ارگانیک استفاده می‌کردند، به‌میزان قابل‌توجهی کمتر بود.
برای اینکه یک محصول غذایی ارگانیک نام بگیرد، باید بدون استفاده از کودهای سنتزی و آفت‌کش‌ها پرورش داده شده‌ باشد و نباید حاوی ارگانیسم‌های تغییر ژنتیکی یافته باشد.
شاید فرهنگ سازی در بین مردم و کشاورزان بتواند مانع از تولید محصولات بی کیفیت حاوی سموم و کودهای نیتراتی شود، در چند سال گذشته استفاده از محصولات ارگانیک مطرح شده است و آمارها نشان می دهد که مردم حاضرند برای خرید این محصولات پول بیشتری پرداخت کنند و امید است این مسئله در آینده موجب تولید محصولات باکیفیت تر از سوی کشاورزان شود.
گزارش از سعید فریدی خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

جرات‌ورزی نوعی توانایی برای اظهار وجود با اعتماد به نفس است

پنج میلیارد تومان برای ساخت پارک نواوری کردستان کمک می شود

صندوق پژوهش و فناوری کردستان 40 میلیارد ریال کمک دریافت می کند

ساختمان بنیاد نخبگان کردستان افتتاح شد

ظرفیت ها و استعدادهای کردستان برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی در منطقه به کار گرفته شود

4 میلیارد تومان به صندوق پژوهش و فناوری پارک علم و فناوری کردستان کمک می‌شود

شرکت‌های فناور کردستان 11 میلیارد تومان درآمد داشته اند

مرکز نوآوری دانشگاه کردستان افتتاح شد

فعالیت 3700 شرکت فناور در کشور 60 هزار میلیارد تومان فروش داشته است

ساختمان بنیاد نخبگان استان کردستان افتتاح شد

آلودگی محیطی شهرها به حشرات و اکوسیستم آسیب می رساند

اولین روستای استان کردستان دارای فن آوری FTTH شد

خواب کمتر از 6 ساعت بدن را با کم آبی مواجه می کند

باور به عقلانیت و نظم اصول اساسی اداره پژوهشکده کردستان شناسی خواهد بود

پژوهشکده کردستان شناسی بزرگترین مرکز علمی پژوهشی دانشگاه کردستان است

خدمت به کردستان از وظایف مهم دانشگاه کردستان است

تحصیل 1345 دانش آموز در مدارس با نیازهای ویژه کردستان

خستگی و بی‌حالی نشانه‌های کبد چرب است

به زودی همزمان با آپدیت اپلیکیشن های اندرویدی می توانید از آن ها استفاده کنید

چه افرادی باید در مصرف انار احتیاط کنند؟

دوره توانمندسازی ویژه مسئولان مالی و ناظرین فنی دهیاران برگزار شد

سرطان معده یکی از سرطان‌های شایع در دنیا است

وای فای6 باقابلیت های جدید در راه است

سرطان معده یکی از سرطان‌های شایع در دنیا است

پیشرفت و توسعه هر جامعه ای با ارائه آمار و اطلاعات صحیح میسر است

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

جنس فعالیت‌های امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه کردستان «حمایتی» است

آیا ارتباطی میان امواج تلفن های همراه و تومورهای مغزی وجود دارد؟

20 درصد افراد جامعه به بیماری کبد چرب مبتلا هستند

برگزاری کارگاه آموزشی اصول راه‌اندازی و مدیریت کسب و کار در دانشگاه کردستان

پایان کابوس تبر بر تنه درختان جنگل های کردستان

12 رشته جدید به رشته‌های تحصیلی دانشگاه کردستان اضافه شده است

کاوشگر پارکر نزدیکتر از هر زمان به خورشید

میوه ها را با پوست نخورید!

سومین جشنواره ایده های برتر در سنندج برگزار می شود

سخاوت آسمان گره گشای معضل آلودگی هوای کردستان

مبتلایان به فشارخون بالا کمتر در معرض هوای سرد قرار گیرند

نسل جدید فناوری شارژ سریع عرضه می‌شود

کودکان سه تا پنج سال کردستانی غربالگری شنوایی می شوند

هوای سنندج در شرایط بسیار ناسالم قرار گرفت

ثبت نام تکمیل ظرفیت دوره‌های کاردانی و کارشناسی علمی کاربردی جهاددانشگاهی

بیش از 5 میلیون نوبت مایه کوبی دام در کردستان انجام شد

30 بطانه سنجاب و 2 جوجه تیغی در سروآباد رهاسازی شد

احتمال رونمایی از موبایل تاشدنی سامسونگ در آبان ماه امسال

اعلام فراخوان شرکت در دومین استارت آپ روستایی کشور/ صاحبان ایده ثبت نام کنند

تعداد دانشجویان پیام نور بیجار کاهش چشمگیری داشته است

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

دیابت و فشار خون علت اصلی ابتلا به بیماری کلیوی است

مجوز پرورش 500 هزار قطعه پرورش زالو در کردستان صادر شد