عصر کرد

آخرين مطالب

گوشت گیاهی، فناوری جدید برای جایگزینی گوشت دامی علمي

گوشت گیاهی، فناوری جدید برای جایگزینی گوشت دامی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - عبارت گوشت گیاهی ، شاید یک ترکیب متضاد به‌نظر بیاید؛ اما قرار است آینده‌ گوشت مصرفی انسان باشد. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، به نقل از زومیت، گوشت گیاهی با کار و تلاش دانشمندان و سرآشپزان مشهور، در حال یافتن جای خود بر سفره‌ میلیون‌ها شهروند آمریکایی است؛ سفره‌ای که همیشه تنها حاوی محصولات حیوانی بوده است ، این محصول در حال یافتن جای خود در دنیای صنعت فناوری نیز هست .
اریک اشمیت ، مدیر اجرایی آلفابت ، شرکت مادر گوگل، در کنفرانس جهانی مؤسسه‌ میلکن در لس آنجلس در سال 2016 ، پروتئین‌ گیاهی را مهم‌ترین گرایش جدید دنیای فناوری خواند. رقبای دیگر گوشت گیاهی شامل چاپ سه‌بعدی، اتومبیل‌های خودکار، اطلاعات پزشکی تلفن‌ همراه، واقعیت مجازی و برنامه‌های آموزشی بودند .
به نقل از مؤسسه‌ی گودفود که در زمینه‌ تولید محصولات غذایی گیاهی فعالیت می‌کند؛ اشمیت معتقد است که به‌زودی شاهد یک انقلاب خواهیم بود که پروتئین گیاهی را جایگزین محصولات دامی می‌کند.
برایان کِیتمن از مؤسسه‌ی گودفود می‌گوید : استفاده از غذاهای گیاهی به‌جای گوشت معمولی، نشر گازهای گلخانه‌ای را کاهش داده و از تغییرات آب‌وهوایی جلوگیری می‌کند .
طبق توضیحات اشمیت، اگر صنعت فناوری در کشورهای در حال توسعه، بر تولید گوشت گیاهی و غیرحیوانی متمرکز شود؛ هزینه‌های تولید غذا بسیار پایین می‌آید. تمایل به محصولات حیوانی با رشد این کشورها در حال افزایش است؛ اما به‌صورت همزمان، اثرات مخرب تولید این محصولات بر محیط ‌زیست نیز افزایش خواهد یافت. با این حال کیتمن معتقد است که با روی‌آوردن به گوشت گیاهی، حیوانات از معادله حذف شده و گیاهانِ برداشت‌شده تنها برای استفاده‌ی مستقیم انسان‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کامپیوترها مطمئناً (هنوز) آشپزهای خوبی نیستند؛ اما فناوری، به تحقیقات مربوط به شناسایی و فرمول‌سازی گیاهان کمک می‌کند تا غذاهایی خوش‌طعم و مغذی با آن‌ها تولید کرده و ریسک‌ بیماری‌های ناشی از محصولات حیوانی را کاهش دهد. از فناوری حتی برای تولید نوعی گوشت، آن هم بدون حضور هیچ‌گونه حیوانی استفاده شده؛ اخیراً همبرگری آزمایشگاهی در انگلستان تولید و امتحان شده و جاروجنجال زیادی به پا کرده است .
شرکت بیاند - میت ، یک شرکت گوشت گیاهی در جنوب کالیفرنیا است که اخیراً اولین همبرگر گیاهی را تولید و روانه‌ی بازار کرده است. این همبرگر چنان آبدار و پرگوشت است که در کنار محصولات حیوانی و در قسمت گوشت‌ها به فروش می‌رسد و در اولین روز فروشش در کمتر از یک ساعت به‌طورکامل فروخته و تمام شد .
پت براون ، مؤسس و مدیرعامل شرکت تازه‌تأسیسِ ایمپاسیبل فودز که به تولید غذاهای گیاهی می‌پردازد، در کنفرانس کد در کالیفرنیا گفت: تنها با ترکیب چند گیاه و سبزیجات با همدیگر، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان دوستداران گوشت را راضی کرد. پس ما دست به تحقیقاتی عمیق و مولکولی زدیم تا خواص مطلوب گوشت مانند بافت، آبداربودن، عطر و نوع پخت مناسب را پیدا کنیم .
شرکت ایمپاسیبل فودز، تاکنون 180 میلیون‌ دلار درآمدزایی کرده و گوگل خواستار خرید آن به قیمت 300 میلیون ‌دلار است. این شرکت درصدد تولید همبرگری گیاهی است که آنقدر پرگوشت باشد که حتی متعصب‌ترین گوشت‌خواران نیز قادر به تشخیص آن از گوشت گاو نباشند .
ایمپاسیبل فودز نیز فواید بسیاری در شبیه‌سازی گوشت از گیاهان می‌بیند: چنین گوشتی هم برای انسان مفیدتر است، هم سیاره‌‌ زمین و هم حیوانات .
رساندن یک کیلوگرم گوشت به قصابی‌ها (پس از پرورش، کشتار و حمل‌ونقل آن)؛ در مقایسه با تحویل یک کیلوگرم گیاهِ پر از پروتئین، روندی بسیار پرهزینه و ناکارآمد است .
سازمان ملل، سال 2016 را سال دانه‌های خوراکی (حبوبات و لوبیا) نامید . حبوبات نه‌تنها بسیار مغذی هستند؛ بلکه در آشپزخانه (یا آزمایشگاه) نیز می‌توان با آن‌ها غذاهای متنوعی درست کرد؛ همچنین برای کشاورزان نیز مزیت‌های بسیاری دارند. برای مثال، عدس می‌تواند با کمک به تولید نیتروژن، خاک را دوباره غنی کند .
اما برعکس، پرورش گاو، گوسفند، مرغ و خوک؛ به خاک (و کیفیت آب‌وهوا ( به‌طرزی غیرقابل بازگشت صدمه می‌زند و نسل‌های آینده را در خطر قرار می‌دهد. پرورش احشام همچنین، باعث نابودی جنگل‌های بارانی و مصرف‌شدن منابع بسیار محدود آب تازه و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود (حیواناتی که با آنتی‌بیوتیک رشد می‌کنند، گاه باعث ایجاد مقاومت به آنتی‌بیوتیک می‌شوند و این امر به مشکلی بزرگ در حوزه‌ی بهداشت عمومی تبدیل شده است.
تولید گوشت در این دنیایی که هر روز کوچک‌تر و آلوده‌تر می‌شود، بیش از هر زمان دیگری مشکل‌ساز و پردردسر شده است .
بروس فردریش ، مدیر اجرایی مؤسسه‌ی گودفود می‌گوید : دو سؤال بزرگ زمان ما این‌ها هستند: چطور تا سال 2050 به 9 میلیارد انسان غذا بدهیم؟ با تغییرات آب‌وهوایی چه کنیم؟ پاسخ هر دوی این سؤالات، محصولات گیاهی (و گوشت‌های تهیه‌شده در آزمایشگاه) است .
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

شکارچیان کبک در سقز دستگیر شدند

خروج گونه های جانوری از مرزهای کردستان ممنوع است

درخشش آثار حوزه هنری کردستان در سومین جشنواره فیلم کوتاه چراغ

بیش از 17 هزار قطعه پرنده در کردستان شمارش شد

تعداد مبتلایان به ویروس اسهالی در قروه به 700 نفر رسید

ویروس `نورواک` علت اصلی ابتلای مردم قروه به مسمومیت است

رئیس هیئت بیماران خاص و پیوند اعضا کردستان انتخاب شد

245 متخلف شکار و صید در کردستان دستگیر شدند

برگزاری کارگاه آموزشی "یک فنجان تفاهم" در دانشگاه فرهنگیان

تلاش نوجوان سقزی عامل بهبود پرنده شکاری شد

کتابخانه ها و محیط زیست کردستان تفاهم نامه همکاری امضا کردند

طرح کاشت ارغوان در منطقه هورامان برنده جایزه ملی ایران شد

خنده درمانی تاثیر بسزای در افسردگی و استرس دارد

ششمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کردستان بدون نقص برگزار شد

شرکت 4953 داوطلب در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کردستان

بیست و ششمین سمینار جبر ایران به کار خود پایان داد

خرید و فروش گونه های حیات وحش در کردستان پیگیری می شود

آخرین اخبار از آزمون استخدامی فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور/ از تعداد و کیفیت سوالات تا آمار تعداد حوزه‌های برگزارکننده

انقلاب چهارم صنعتی به وسیله اینترنت اشیاء کلید خورده است

ریاضی دان برجسته کرد یک الگو برای جوانان است

خبر دریافت جایزه فیلدز پرفسور "بیرکار" بهترین خبر عمرم بود

881 روستای کردستان از اینترنت پرسرعت بهره مند می شوند

توسعه کردستان با وجود جوانان خلاق و پویا امکان پذیر است

طرح های تحقیقی یادگیری دانش آموزان را ارتقا می بخشد

18 هزار دانش آموز کردستانی تحت پوشش طرح نماد قرار دارند

علم و پژوهش بستر توسعه پایدار در گام دوم انقلاب است

ضرورت توجه به اخلاق مداری برای پیشرفت کشور

دانشجویان بزرگترین سرمایه های کشور هستند

ایجاد رشته زبان و ادبیات کردی روزی تاریخی در دانشگاه کردستان بود

بومی گزینی امکان تحصیل نخبگان کردستان را در دانشگاه های برتر سلب کرده است

ضرورت نگاه ویژه وزارت علوم به دانشگاه کردستان

مسئولیت جبران تبعیض و کمبود دانشجو بر عهده دانشگاه کردستان است

شکارچی متخلف در سروآباد دستگیر شد

افزایش 13 هزار متر مربعی فضای فیزیکی دانشگاه کردستان

کلنگ زنی 6 پروژه عمرانی در دانشگاه کردستان با حضور معاون وزیر علوم

شکوفایی شارژ سریع و بی‌سیم

کردستان با کمبود 7000 نفر نیروی معلم روبرو خواهد شد

پذیرش 50 هزار نفر دانشجو در دانشگاه فرهنگیان در سال آینده

اضافه شدن ایموجی به پلاک خودروهای استرالیا

تعطیلی دانشگاه علمی کاربردی سقز 2 ساله شد

اولین سیم‌کارت نسل پنجم جهان رسما عرضه شد

محققان دستاوردهای پژوهش را برای توسعه به کار گیرند

همایش ملی داده و کاربردهای آن، در سقز برگزار می شود

گوشی تاشوی سامسونگ، اپل را تهدید می‌کند

نزدیک شدن وحوش به مناطق مسکونی موجب آسیب دیدن آنها می شود

مواد آرایشی را از دستفروشان خریداری نکنید

آموزش سلامت محور به دانش آموزان کردستانی

باید کنترل و نظارت بیشتری بر تجهیزات پزشکی داشته باشیم

2300 گونه گیاهی در کردستان شناسایی شده است

650 پستاندار و پرنده در کردستان رها سازی شد