آخرين مطالب

گوشت گیاهی، فناوری جدید برای جایگزینی گوشت دامی علمي

گوشت گیاهی، فناوری جدید برای جایگزینی گوشت دامی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - عبارت گوشت گیاهی ، شاید یک ترکیب متضاد به‌نظر بیاید؛ اما قرار است آینده‌ گوشت مصرفی انسان باشد. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، به نقل از زومیت، گوشت گیاهی با کار و تلاش دانشمندان و سرآشپزان مشهور، در حال یافتن جای خود بر سفره‌ میلیون‌ها شهروند آمریکایی است؛ سفره‌ای که همیشه تنها حاوی محصولات حیوانی بوده است ، این محصول در حال یافتن جای خود در دنیای صنعت فناوری نیز هست .
اریک اشمیت ، مدیر اجرایی آلفابت ، شرکت مادر گوگل، در کنفرانس جهانی مؤسسه‌ میلکن در لس آنجلس در سال 2016 ، پروتئین‌ گیاهی را مهم‌ترین گرایش جدید دنیای فناوری خواند. رقبای دیگر گوشت گیاهی شامل چاپ سه‌بعدی، اتومبیل‌های خودکار، اطلاعات پزشکی تلفن‌ همراه، واقعیت مجازی و برنامه‌های آموزشی بودند .
به نقل از مؤسسه‌ی گودفود که در زمینه‌ تولید محصولات غذایی گیاهی فعالیت می‌کند؛ اشمیت معتقد است که به‌زودی شاهد یک انقلاب خواهیم بود که پروتئین گیاهی را جایگزین محصولات دامی می‌کند.
برایان کِیتمن از مؤسسه‌ی گودفود می‌گوید : استفاده از غذاهای گیاهی به‌جای گوشت معمولی، نشر گازهای گلخانه‌ای را کاهش داده و از تغییرات آب‌وهوایی جلوگیری می‌کند .
طبق توضیحات اشمیت، اگر صنعت فناوری در کشورهای در حال توسعه، بر تولید گوشت گیاهی و غیرحیوانی متمرکز شود؛ هزینه‌های تولید غذا بسیار پایین می‌آید. تمایل به محصولات حیوانی با رشد این کشورها در حال افزایش است؛ اما به‌صورت همزمان، اثرات مخرب تولید این محصولات بر محیط ‌زیست نیز افزایش خواهد یافت. با این حال کیتمن معتقد است که با روی‌آوردن به گوشت گیاهی، حیوانات از معادله حذف شده و گیاهانِ برداشت‌شده تنها برای استفاده‌ی مستقیم انسان‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کامپیوترها مطمئناً (هنوز) آشپزهای خوبی نیستند؛ اما فناوری، به تحقیقات مربوط به شناسایی و فرمول‌سازی گیاهان کمک می‌کند تا غذاهایی خوش‌طعم و مغذی با آن‌ها تولید کرده و ریسک‌ بیماری‌های ناشی از محصولات حیوانی را کاهش دهد. از فناوری حتی برای تولید نوعی گوشت، آن هم بدون حضور هیچ‌گونه حیوانی استفاده شده؛ اخیراً همبرگری آزمایشگاهی در انگلستان تولید و امتحان شده و جاروجنجال زیادی به پا کرده است .
شرکت بیاند - میت ، یک شرکت گوشت گیاهی در جنوب کالیفرنیا است که اخیراً اولین همبرگر گیاهی را تولید و روانه‌ی بازار کرده است. این همبرگر چنان آبدار و پرگوشت است که در کنار محصولات حیوانی و در قسمت گوشت‌ها به فروش می‌رسد و در اولین روز فروشش در کمتر از یک ساعت به‌طورکامل فروخته و تمام شد .
پت براون ، مؤسس و مدیرعامل شرکت تازه‌تأسیسِ ایمپاسیبل فودز که به تولید غذاهای گیاهی می‌پردازد، در کنفرانس کد در کالیفرنیا گفت: تنها با ترکیب چند گیاه و سبزیجات با همدیگر، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان دوستداران گوشت را راضی کرد. پس ما دست به تحقیقاتی عمیق و مولکولی زدیم تا خواص مطلوب گوشت مانند بافت، آبداربودن، عطر و نوع پخت مناسب را پیدا کنیم .
شرکت ایمپاسیبل فودز، تاکنون 180 میلیون‌ دلار درآمدزایی کرده و گوگل خواستار خرید آن به قیمت 300 میلیون ‌دلار است. این شرکت درصدد تولید همبرگری گیاهی است که آنقدر پرگوشت باشد که حتی متعصب‌ترین گوشت‌خواران نیز قادر به تشخیص آن از گوشت گاو نباشند .
ایمپاسیبل فودز نیز فواید بسیاری در شبیه‌سازی گوشت از گیاهان می‌بیند: چنین گوشتی هم برای انسان مفیدتر است، هم سیاره‌‌ زمین و هم حیوانات .
رساندن یک کیلوگرم گوشت به قصابی‌ها (پس از پرورش، کشتار و حمل‌ونقل آن)؛ در مقایسه با تحویل یک کیلوگرم گیاهِ پر از پروتئین، روندی بسیار پرهزینه و ناکارآمد است .
سازمان ملل، سال 2016 را سال دانه‌های خوراکی (حبوبات و لوبیا) نامید . حبوبات نه‌تنها بسیار مغذی هستند؛ بلکه در آشپزخانه (یا آزمایشگاه) نیز می‌توان با آن‌ها غذاهای متنوعی درست کرد؛ همچنین برای کشاورزان نیز مزیت‌های بسیاری دارند. برای مثال، عدس می‌تواند با کمک به تولید نیتروژن، خاک را دوباره غنی کند .
اما برعکس، پرورش گاو، گوسفند، مرغ و خوک؛ به خاک (و کیفیت آب‌وهوا ( به‌طرزی غیرقابل بازگشت صدمه می‌زند و نسل‌های آینده را در خطر قرار می‌دهد. پرورش احشام همچنین، باعث نابودی جنگل‌های بارانی و مصرف‌شدن منابع بسیار محدود آب تازه و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود (حیواناتی که با آنتی‌بیوتیک رشد می‌کنند، گاه باعث ایجاد مقاومت به آنتی‌بیوتیک می‌شوند و این امر به مشکلی بزرگ در حوزه‌ی بهداشت عمومی تبدیل شده است.
تولید گوشت در این دنیایی که هر روز کوچک‌تر و آلوده‌تر می‌شود، بیش از هر زمان دیگری مشکل‌ساز و پردردسر شده است .
بروس فردریش ، مدیر اجرایی مؤسسه‌ی گودفود می‌گوید : دو سؤال بزرگ زمان ما این‌ها هستند: چطور تا سال 2050 به 9 میلیارد انسان غذا بدهیم؟ با تغییرات آب‌وهوایی چه کنیم؟ پاسخ هر دوی این سؤالات، محصولات گیاهی (و گوشت‌های تهیه‌شده در آزمایشگاه) است .
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

جرات‌ورزی نوعی توانایی برای اظهار وجود با اعتماد به نفس است

پنج میلیارد تومان برای ساخت پارک نواوری کردستان کمک می شود

صندوق پژوهش و فناوری کردستان 40 میلیارد ریال کمک دریافت می کند

ساختمان بنیاد نخبگان کردستان افتتاح شد

ظرفیت ها و استعدادهای کردستان برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی در منطقه به کار گرفته شود

4 میلیارد تومان به صندوق پژوهش و فناوری پارک علم و فناوری کردستان کمک می‌شود

شرکت‌های فناور کردستان 11 میلیارد تومان درآمد داشته اند

مرکز نوآوری دانشگاه کردستان افتتاح شد

فعالیت 3700 شرکت فناور در کشور 60 هزار میلیارد تومان فروش داشته است

ساختمان بنیاد نخبگان استان کردستان افتتاح شد

آلودگی محیطی شهرها به حشرات و اکوسیستم آسیب می رساند

اولین روستای استان کردستان دارای فن آوری FTTH شد

خواب کمتر از 6 ساعت بدن را با کم آبی مواجه می کند

باور به عقلانیت و نظم اصول اساسی اداره پژوهشکده کردستان شناسی خواهد بود

پژوهشکده کردستان شناسی بزرگترین مرکز علمی پژوهشی دانشگاه کردستان است

خدمت به کردستان از وظایف مهم دانشگاه کردستان است

تحصیل 1345 دانش آموز در مدارس با نیازهای ویژه کردستان

خستگی و بی‌حالی نشانه‌های کبد چرب است

به زودی همزمان با آپدیت اپلیکیشن های اندرویدی می توانید از آن ها استفاده کنید

چه افرادی باید در مصرف انار احتیاط کنند؟

دوره توانمندسازی ویژه مسئولان مالی و ناظرین فنی دهیاران برگزار شد

سرطان معده یکی از سرطان‌های شایع در دنیا است

وای فای6 باقابلیت های جدید در راه است

سرطان معده یکی از سرطان‌های شایع در دنیا است

پیشرفت و توسعه هر جامعه ای با ارائه آمار و اطلاعات صحیح میسر است

نخستین آیفون مجهز به 5G تا دو سال دیگر

جنس فعالیت‌های امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه کردستان «حمایتی» است

آیا ارتباطی میان امواج تلفن های همراه و تومورهای مغزی وجود دارد؟

20 درصد افراد جامعه به بیماری کبد چرب مبتلا هستند

برگزاری کارگاه آموزشی اصول راه‌اندازی و مدیریت کسب و کار در دانشگاه کردستان

پایان کابوس تبر بر تنه درختان جنگل های کردستان

12 رشته جدید به رشته‌های تحصیلی دانشگاه کردستان اضافه شده است

کاوشگر پارکر نزدیکتر از هر زمان به خورشید

میوه ها را با پوست نخورید!

سومین جشنواره ایده های برتر در سنندج برگزار می شود

سخاوت آسمان گره گشای معضل آلودگی هوای کردستان

مبتلایان به فشارخون بالا کمتر در معرض هوای سرد قرار گیرند

نسل جدید فناوری شارژ سریع عرضه می‌شود

کودکان سه تا پنج سال کردستانی غربالگری شنوایی می شوند

هوای سنندج در شرایط بسیار ناسالم قرار گرفت

ثبت نام تکمیل ظرفیت دوره‌های کاردانی و کارشناسی علمی کاربردی جهاددانشگاهی

بیش از 5 میلیون نوبت مایه کوبی دام در کردستان انجام شد

30 بطانه سنجاب و 2 جوجه تیغی در سروآباد رهاسازی شد

احتمال رونمایی از موبایل تاشدنی سامسونگ در آبان ماه امسال

اعلام فراخوان شرکت در دومین استارت آپ روستایی کشور/ صاحبان ایده ثبت نام کنند

تعداد دانشجویان پیام نور بیجار کاهش چشمگیری داشته است

هک داووس و انتشار اسامی قاتلان خاشقجی

جزئیات کلاهبرداری جدید از تماس‌های خارجی

دیابت و فشار خون علت اصلی ابتلا به بیماری کلیوی است

مجوز پرورش 500 هزار قطعه پرورش زالو در کردستان صادر شد