عصر کرد

آخرين مطالب

10 درصد سرطان‌های سینه ژنتیکی است علمي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان توحید سنندج، با تاکید بر اینکه حدود 10درصد سرطان‌های سینه ژنتیکی است، گفت: سرطان، تقابل عوامل ژنتیکی و محیطی است و در واقع عوامل محیطی باعث می‌شود ژنتیک بدن دچار تغییر و سلول‌های سرطانی در بدن ایجاد شود.
بایزد قادری در گفت و گو با خبرنکار ایسنا منطقه کردستان، با بیان اینکه سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در زنان است که در صورت تشخیص سریع، شانس درمان موفقیت آمیز بیمار بسیار زیاد می‌شود ، اظهار کرد: رشد غیر طبیعی سلول‌های بدن عامل خطر در سرطان سینه است که از نظم خاصی پیروی نمی‌کند و اگر در بافت سینه اتقاق بیفتد فرد مبتلا به سرطان سینه می‌شود.
وی با بیان این مطلب که مهم‌ترین عامل خطر در سرطان سینه هورمون‌های زنانه است تصریح کرد: تمام زنان هورمون استروژن در بدن دارند، خطر سرطان سینه بر روی افرادی که زود به بلوغ می‌رسند و زنانی که دیر یائسه می‌شوند بیشتر است.
فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان توحید سنندج، ذکرکرد: اولین شیردهی زنان در سن بالا، نازا بودن، و تک زایمان بودن از جمله عوامل موثر در خطر مبتلا به سرطان سینه است، که همه این موارد به هورمون های زنانه بستگی دارد.
قادری عنوان کرد: یکی از موارد هشدار دهنده در مورد سرطان، کاهش وزن فرد بدون دلیل و بدون کاهش میزان غذا است، این نوع کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل نشانه وجود مشکلی در بدن است.
قرص های ضد بارداری عامل خطر سرطان سینه نیستند
وی با بیان اینکه قرص‌های پیش‌گیری از بارداری بسیار اثر جزئی دارد و به عنوان عامل خطر سرطان سینه شناخته نشده است، افزود: هورمون درمانی در زنانی که دچار یائسگی زودرس می‌شوند خطر سرطان سینه را بیشتر می‌کند.
فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان توحید سنندج، اظهار کرد: تقریبا حدود 10 تا 6 درصد سرطان سینه عامل ارثی دخالت دارد و ممکن است در یک خانواده هم‌زمان دو خواهر و یا بیشتر افراد فامیل گرفتار شوند.
باید زنان از رژیم‌های غذایی چاق کننده و پر چرب خودداری کنند
قادری تصریح کرد: قبل از یائسگی هورمون‌های زنانه و بعد از یائسگی چاقی به عنوان عامل اصلی سرطان سینه شناخته شده است، باید زنان از رژیم‌های غذایی چاق کننده و پر چرب خودداری کنند.
وی با تاکید بر اینکه حدود 10درصد سرطان‌های سینه ژنتیکی است، گفت: سرطان تقابل عوامل ژنتیکی و محیطی است و در واقع عوامل محیطی باعث می‌شود ژنتیک بدن دچار تغییر و سلول‌های سرطانی در بدن ایجاد شود.
خود آزمائی سینه یا معاینه توسط بانوان
فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان توحید سنندج، با اشاره به اینکه زنان بعد از سنین 40 سالگی باید سالیانه آزمایش ماموگرافی انجام دهند، تصریح کرد: زنان می‌توانند ماهانه 9 تا 7 روز بعد از شروع قائدگی سینه های خود را معاینه کنند و هر گونه زخم، توده، غیر قرینه‌گی سینه‌ها، ترشحات غیر طبیعی از سینه و هر گونه تغییر در بافت سینه را مشاهده کردند جهت معاینه مراجعه کنند چون این موارد از علامت های احتمالی سرطان سینه هستند.
معاینات دوره ای توسط پزشک
قادری با اشاره به اینکه زنان هر سه یا چهار ماه باید توسط ماما یا پزشک تحت معاینه قرار بگیرند، افزود: معاینه توسط پزشک دقیق‌تر است و می‌تواند توده‌های کوچک تر را در سینه نیز تشخیص بدهد، در واقع هر چه سن از 35 سالگی بالاتر رود اهمیت این معاینات بیشتر می‌شود زیرا احتمال سرطان سینه در سنین بالا بیشتر است.
غربالگری سبب تشخیص سرطان سینه به موقع است
وی با بیان اینکه غربالگری از 40 سالگی پیشنهاد می‌شود، تصریح کرد: غربالگری سبب تشخیص سرطان سینه به موقع است، در واقع اگر مرحله اول سرطان سینه تشخیص داده شود نسبت به بیماری که سرطانش در مرحله سه یا چهار تشخیص داده شده که بافت‌هایش در دور دست، دست اندازی شده بقای بیشتری دارد و درمان را زود شروع می‌کنند.
تشخیص سرطان به وسیله نمونه‌برداری از بافت بیمار انجام می‌گیرد
فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان توحید سنندج، با بیان اینکه فردی که احساس می‌کند یک توده در سینه اش قرار دارد به وسیله آزمایش ماموگرافی و سنوگرافی تشخیص داده می‌شود، اظهار کرد: تشخیص سرطان به وسیله نمونه برداری از بافت بیمار انجام می‌گیرد، در واقع نمونه‌برداری بدخیم و خوش‌خیم بودن توده را مشخص می‌کنند.
جراحی، شیمی درمانی رادیو تراپی و هورمون درمانی اقدامات درمانی سرطان سینه
قادری عنوان کرد: با اشاره به اینکه اگر در نمونه‌برداری توده تشخیص داده شود که خوش خیم است نیاز به اقدام بیشتری نیست، افزود: اگر در نمونه‌برداری بدخیمی تشخیص داد شود باید در صورت امکان اقدام درمانی شروع شود که شامل جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و هورمون درمانی است که هر کدام از موارد فوق باید توسط پزشک معالج تایید گردد.
وی بیان کرد: به طور کلی بهتر است، در مرحله اول سرطان در صورتی که سرطان سینه پخش نشده باشد ابتدا فرد را جراحی کرد، بعد شیمی درمانی و در صورت نیاز رادیو تراپی و هورمون درمانی انجام بگیرد، براساس تشخیص مرحله‌ای بیماری، پیشنهاد می‌شود اول شیمی درمانی بعد از آن جراحی انجام بگیرد.
فوق تخصص خون و سرطان بیمارستان توحید سنندج، با توجه به اینکه در مرحله اول بیماری، بقای بیمار طولانی و طول عمر بیشتری خواهد داشت، گفت: در مراحل پیشرفته به دلیل تهاجم دور دست بافت طول عمر بیمار کمتر خواهد بود.
قادری خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری از سرطان درست زندگی کردن، تغذیه سالم و افراد تا جایی ممکن از چاقی جلوگیری کنند چون راهی برای پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد.
دارو خاصی در پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد
وی در پایان یادآور شد: دارو خاصی در پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد فقط در زنانی که سرطان سینه دارند و یک سینه آنها عمل شده به دلیل اینکه سینه مقابل درگیر سرطان نشود هورمون درمانی استفاده می‌کنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/47217/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی

افزایش 16 درصدی متوفیان ناشی از تصادفات درون شهری