عصر کرد

آخرين مطالب

زيبايي و ظرفيت هاي فراموش شده گردشگري زمستاني کردستان مقالات

  بزرگنمايي:

کردانلاين- کردستان با مساحت 29 هزار کيلومترمربع و ميانگين بارندگي سالانه 540 ميليمتر (2برابر ميانگين کشوري) داراي 17 رودخانه دائمي و 24 رودخانه فصلي بوده و طبيعت زيباي آن در فصل زمستان از پويايي و زيبايي دوچنداني برخوردار است.
اما با همه اين زيبايي هاي کردستان، هرگاه خبرهايي از بارش برف در رسانه ها انعکاس پيدا مي کند، اولين چيزي که به ذهن ها مي رسد، بسته شدن راههاي مواصلاتي، لغو برنامه پرواز هواپيماها و قطع شدن گاز شهري است.
از نگاه مردم کردستان برف و زمستان به اين اندازه نامهربان نيستند و اگر اين گونه قضاوت مي کنيم به خاطر عدم شناخت درست ما از فرصت هاي گردشگري زمستان و قابليت هاي آن است.
مردم اين ديدار نگاهي متفاوت تر در مورد بارش برف و اين نعمت زمستاني دارند و در سالهايي که بارش برف با تاخير شروع مي شود موجي نگراني در مردم ايجاد مي شود.
در باور مردم اين ديار جان گرفتن دوباره چشمه ها و پرآب شدن دوباره رودخانه ها و به تبع آن سر ريزشدن سدها و تالاب ها ، تنها با بارش برف امکان پذير است.
روزهاي آفتابي پس از بارش برف و سفيد پوش شدن چهره طبيعت، مناظري جذاب و رويايي را در طبيعت کردستان خلق مي کند که زبان از گفتن شرح آن عاجز است و حتي لنزهاي دوربين نيز نمي تواند به درستي اين همه زيبايي را به تصوير بکشد.
بارش برف در کردستان از اواخر آبان و اوايل آذر شروع مي شود و در دي که در زبان محلي به بفرانبار (ماه بارش برف) مشهور است به اوج خود مي رسد و تا اواخر اسفند تداوم مي يابد.
انباشته شدن لايه هاي چند متري برف در مناطق کوهستاني "سارال" ديواندره و ادامه گسترش سفره برفي تا چند کيلومتر، زمينه را براي برگزاري ورزش هاي زمستاني در کردستان فراهم مي سازد، فرصتي که تاکنون مورد توجه مسئولان امر قرار نگرفته است.
شهر زينه اوباتو که مرتفع ترين شهر کردستان و به بام برف ايران مشهور است در اين فصل بيشترين روزهاي تمام يخي را تجربه مي کند و حجم بسيار گسترده اي از برف در مناطق کوهپايه اي آن انباشته مي شود.
در مناطق دشت و کوهپايه اي، آب شدن تدريجي برف ها تا فصل بهار ادامه داشت و در مناطق کوهستان و برفگير تا اواسط ارديبهشت به طول مي انجامد و باعث افزايش دبي آب رودخانه ها و جاري شدن روخانه هاي فصلي و احيا شدن تالاب ها و چشمه ها مي شود.
از کوه هاي پر برف، يخچال هاي طبيعي و آبشارهاي يخي گرفته تا مناطق برف گير و گردنه هاي سخت گذر ژالانه، تته سروآباد و ماموخ سنندج، اتفاقات فصلي در تالاب ها و تغيير سبک زندگي مردم همه فرصت هايي است که در پناه توسعه گردشگري زمستانه، مي تواند بالفعل و به ظرفيت سرمايه اي تبديل شوند.
چشمه هاي آب معدني، پرنده نگري در تالاب هاي يخ زده و کلني هاي چند هزار قطعه اي پرندگان مهاجر تالاب زريبار مريوان، زندگي زمستاني روستاييان، برگزاري آيين هاي سنتي در روستاها، لذت بردن از چشم اندازهاي زيباي برفي و کوهستاني و حضور در بازارهاي محلي ظرفيت هاي گردشگري زمستاني کردستان هستند.
با توجه به اينکه کردستان از لحاظ آثار، جاذبه هاي گردشگري و امکانات اقامتي از ظرفيت و پتانسيل بسيار بالايي براي جذب مسافر و گردشگر برخوردار است، بايد از اين قابليت هاي کم نظير به خوبي بهره برد و اين موارد بايد در گردشگري زمستاني نيز مورد توجه قرار گيرند.
غار تاريخي و طبقاتي کرفتو، درياچه آب شيرين و پناهگاه حيات وحش زريبار مريوان، خانه هاي پلکاني روستاهاي هورامان و پالنگان، عمارت خسروآباد و موزه مردم شناسي خانه کرد سنندج، پارک جنگي آبيدر، بازارهاي سنتي، آثار تاريخي و قديمي، بازارچه هاي مرزي سيرانبند بانه و باشماق مريوان بهانه بسيار خوبي را براي حضور مسافران و گردشگران به وجود مي آورد.
در حالي ظرفيت هاي طبيعي زمستاني و جاذبه هاي گردشگري ديگر کردستان در اين فصل که زيبايي هاي خاصي هم دارند، بدون استفاده مانده که در بسياري از کشورها با صرف هزينه و ايجاد امکانات و تجهيزات، فضاي گردشگري زمستاني را براي جذب گردشگران فراهم مي کنند.
توريسم زمستاني يکي از اشکال فصلي جهانگردي است که در گذشته طبقات ممتاز اجتماعي مي توانستند از آن استفاده کنند ولي امروزه با رونق جهانگردي، وجود تسهيلات ارزان قيمت و بومي شدن جريان هاي توريستي، مورد توجه ديگر اقشار نيز واقع شده است و کشورهايي که داراي موقعيت هاي مناسب کوهستاني و دامنه هاي برفگير هستند شرايط مناسبي براي توريسم زمستاني به وجود مي آورند.
برف و زيبايي هايش در کردستان و مناطق کوهستاني اطراف آن، برگزاري مسابقات ورزشي زمستاني و جشنواره هاي برفي از جمله جاذبه هاي ديگر اين ديار است که مي تواند رونق بخش گردشگري زمستاني باشد.
طبيعت زمستاني و زيباي کردستان در کشور ايران که داراي اقليم گرم و نيمه خشک بوده زمينه را براي برگزاري تورهاي زمستاني بويژه براي ساکنان استان هاي گرم و بياباني کشور که تاکنون به ندرت بارش برف را تجربه کردند مي تواند با استقبال خوبي روبرو باشد.
از طرف ديگر مرزي بودن کردستان و همجواري با اقليم کردستان عراق و دشت گرميان نيز مي تواند قطبي براي گردشگران خارجي در فصل زمستان و حضور گردشگران ديگر کشورها در اين فصل باشد.
با هر نگاه و سليقه اي که بنگري مي توان اين واقعيت را دريابي که زيبايي ها و توانمندي هاي کردستان در حوزه گردشگري و جذب توريسم در فصل زمستان دوچندان مي شود، لازم است مسئولان امر با توجه به اين قابليت ها، برنامه ريزي و سياست گذاري هاي راهبردي براي توسعه صنعت گردشگري زمستاني داشته باشند و مردم اين ديدار از اين پتانسيل و فرصت استثنايي بهترين استفاده را ببرند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/4242/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رنج‌ها زود پژمرده نمی‌شوند

کاظمیان: حریف ما اصلا موقعیت گل نداشت

چرا سپاهان پرستاره از کورس با استقلال و پرسپولیس جا ماند؟

سردار: طارمی در اینتر موفق می‌شود

رئال تا دندان مسلح برای پانزدهمین ستاره

ورزشکارانی که دیگر طلبکار نیستند!

اخراج سرمربی‌ای که اللهیار را نخواست

موتور‌ گلزنی ستاره سابق پرسپولیس روشن شد!

ضعف بازیکنان پرسپولیس مشخص شد

علت استعفای سرمربی خوشه طلایی مشخص شد

استقلال خوزستان وارد کل‌کل با نساجی شد!

سومین استقلالی هم محروم می شود؟

رفتن طارمی به اینتر ریسک یا انتقال طلایی؟

اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی

کشف 106 کیلوگرم تریاک با طعم هندوانه!

برد حیاتی مشهدی‌ها در لیگ بسکتبال جوانان کشور

سیدحسین و حرکتی فراتر از سیو و شیرجه! (عکس)

بازسازی صحنه درگیری مزاحمین نوامیس در محله نازی آباد (عکس)

همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود

در شب قهرمانی اسکودتو در میلان چه گذشت؟

سوراخی در یخ که 50 سال دانشمندان را متحیر کرده بود

الخلیفی: مستحق حذف نبودیم، ناراحتم

رویس: کسی به تیر دروازه‌های پی‌اس‌جی اهمیت نمی‌دهد!

دورتموند دو موقعیت خلق کرد و فینالیست شد

درگیری فرانسوی‌ها با پلیس پس از حذف پی‌اس‌جی

آتش زدن بنر و پرچم هواداران دورتموند توسط طرفداران پاری سن ژرمن

پاری‌ سن ژرمن از پنالتی هم شانس نیاورد (عکس)

خوشحالی بازیکنان دورتموند پس از پیروزی مقابل پاری سن ژرمن و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

خلاصه بازی پاری سن ژرمن 0 - دورتموند 1

مصطفوی: باشگاه‌ ها باید از کمیته داوران اطاعت کنند

تعریف و تمجید سردار آزمون از استقلال و نکونام

رئال اسطوره مغضوب بایرن را به برنابئو دعوت کرد

مصطفوی: تنش روی سکوها از نیمکت باشگاه‌ها می آید

حواشی دیدار نساجی - پرسپولیس در رقابت های لیگ برتر ایران از زاویه‌ای متفاوت

حواشی دیدار استقلال - ذوب‌آهن در رقابت های لیگ برتر ایران از زاویه‌ای متفاوت

بعد از 11 سال دورتموند دوباره در فینال ومبلی

سرنگونی ام باپه در محوطه جریمه دورتموند که داور اعتقادی به پنالتی نداشت

زنبورها اولین مسافر فینال لندن؛ خداحافظی امباپه و دوستان با لیگ قهرمانان

کارشناسی داوری فولاد - تراکتور

کارشناسی داوری نساجی - پرسپولیس

اینیستا پس از گل به یادماندی مقابل چلسی

موقعیت خطرناک برای پاریسی ها و برخورد توپ با تیر دروازه

گل اول دورتموند توسط هوملز

کارشناسی داوری استقلال - ذوب آهن

شوت مندس به تیر دروازه دورتمومد برخورد کرد

محمدی: جرایم مالی به تنهایی راهگشا نیست

گل دوم دورتموند آفساید اعلام شد

سومین و چهارمین شوت پاریسی ها هم به تیر دروازه برخورد کرد!

پاری سن ژرمن 0-1 دورتموند؛ نیمه دوم

صحنه های امدادرسانی فرصتی از سوی خداوند برای هلال احمری ها است