عصر کرد

آخرين مطالب

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

بیش از 74 درصد از کودکان زیر 6 ماه کردستان با شیر مادر تغذیه می شود‎ علمي

  بزرگنمايي:

عصر کرد -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اظهار کرد: شیردهی مادران به کودکان زیر دو سال در سطح استان رو به رشد و حتی بالاتر از میانگین های کشوری و در مواردی بالاتر از میانگین جهانی بیان کرد.
  فرزام بیدارپور،گفت: تغذیه با شیر مادر یک راه حل جهانی برای فراهم کردن فرصت های برابر و شروع عادلانه زندگی برای تمام افراد بوده که این شیوه تغذیه، سلامت، رفاه و بقای زنان و کودکان در سراسر جهان را ارتقا می‌دهد.
وی با بیان اینکه، شعار جهانی هفته شیر مادر سال 2018 و مصوب کمیته کشوری شیرمادر" تغذیه با شیرمادر" زیر بنای زندگی سالم" است، افزود: با توجه به نتایج پژوهش های صورت گرفته در این زمینه، اگر نوزادان بلافاصله پس از تولد در تماس پوستی با مادران قرار گرفته و به مدت شش ماه به صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه و تا دو سال همراه با غذاهای کمکی مناسب ادامه یابد.
تغذیه شیر مادر موجب افزایش تکامل شناختی و ارتقای هوش کودکان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، تصریح کرد: تغذیه با شیرمادر مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در سطح جهان 13 تا 20 درصد کاهش خواهد داد و موجب افزایش تکامل شناختی و ارتقای هوش کودکان شده و در کاهش بیماری های مزمن در آینده نظیر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و چاقی موثر است.
بیدارپور با بیان اینکه، برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر از سال 1365 در سطح وزارت بهداشت، آغاز شده، گفت: جمعیت هدف مستقیم برای ارائه خدمات در این برنامه، کودکان زیر دو سال، مادران باردار و مادران شیرده هستند که در سطح مراکز بهداشتی درمانی، خانه های بهداشت و بیمارستانها خدمات را دریافت می کنند.
وی افزود: هر ساله براساس استانداردهای تعیین شده از سوی وزارت بهداشت، واحدهای بهداشتی و بیمارستان ها ملزم به برگزاری کارگاه های شیرمادر ویژه کارکنان به گونه ای که همه پرسنل شاغل در بخش بهداشت و درمان کارگاه سه روزه شیرمادر شرکت می‌کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ذکرکرد: کارکنان بهداشتی درمانی ارائه دهنده خدمت شامل پزشکان، پرستاران، ماماها، کارشناسان تغذیه، نیروهای بهداشت خانواده، بهورزان و به صورت کلی تمامی پرسنلی که با مادر و کودک شیرخوار سروکار دارد، مخاطب آموزش شیرمادر هستند و کلیه خانواده ها نیز مخاطب آموزش های همگانی هستند.
بیدارپور افزود: این آموزش ها از طریق برگزاری جلسات آموزشی در واحدهای بهداشتی و بیمارستانها، تهیه و توزیع رسانه های آموزشی و اجرای برنامه های رادیو و تلویزیونی از طریق صدا و سیمای مرکز استان ارائه می‌شود و همچنین آموزش ها به صورت مستمر به هنگام انجام مراقبت های معمول صورت می‌گیرد،در صورت نیاز مادران به آموزش و مشاوره تخصصی، افراد به مراکز مشاوره شیردهی در هر شهرستان ارجاع و از آموزشها و حمایتهای کارکنان شاغل در این مرکز در جهت بهبود وضعیت تغذیه با شیرمادر بهره مند می‌شوند.
تعداد10مرکز آموزش و 10پایگاه بهداشتی مستقر در بیمارستانهای سطح استان
وی با بیان عملکرد دانشگاه در زمینه ترویج شیردهی مادران در سال 1396، افزود: تعداد 10 مرکز آموزش شیردهی فعال در سطح شهرستانها، تعداد10 پایگاه بهداشتی مستقر در بیمارستانهای سطح استان، تعداد 2493خدمت ارائه شده به مادران شیرده دارای مشکلات شیردهی، تعداد 2309 مادر شیرده دارای مشکل شیردهی ویزیت شده توسط پزشک، تعداد 89 مورد مادرانی که شیردهی را خودسرانه قطع کرده اند و با آموزش ها و راهنمایی های پرسنل بهداشتی و درمانی توانسته اند مجدد شیردهی را شروع کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اعلام کرد: آموزش 52215 مادران باردار و زایمان کرده در زمینه شیردهی در مراقبتهای معمول بارداری، 29838 آموزش و حمایت از مادران تازه زایمان کرده در جهت شروع شیردهی موفق و تداوم آن تا پایان دو سالگی و مجهز نمودن 10 مورد از بیمارستان های دوستدار کودک سطح استان به شیردوش برقی در جهت کمک به حل مشکلات شیردهی مادران، از جمله اقدامان به عمل آمده در سطح استان است.
بیدارپور با بیان اینکه، برای موفقیت تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در مراحل بارداری، زایمان و زمان بستری کودک بیمار زیر 2 سال، اجرای صحیح ده اقدام بیمارستان های دوستدار کودک، بعنوان معیار های بین المللی توصیه شده است، اظهار داشت: در بیمارستان های دوستدار کودک، آموزش مادران باردار، تماس پوستی مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد، شروع بموقع تغذیه با شیر مادر ظرف ساعت اول تولد، تداوم تغذیه با شیر مادر بطور مکرر و انحصاری، هم اتاقی بودن 24 ساعته مادر و شیرخوار، عدم استفاده از بطری و گول زنک، آموزش و حمایت از مادران از اهم فعالیت ها برای شروع موفق شیردهی است.
وی آمارهای مربوط به شیردهی مادران به کودکان زیر دو سال در سطح استان را مطلوب، روبه رشد و حتی بالاتر از میانگین های کشوری و در مواردی بالاتر از میانگین جهانی بیان و تصریح کرد: درصد تغذیه انحصاری با شیر مادر در کودکان زیر شش ماه (استان 74.8، کشور 53.1 و جهانی 40)، درصد شروع بموقع تغذیه با شیرمادر در یک ساعت اول تولد(استان 81/35 و کشور 70/72) و طول مدت شیر دهی(استان 23 ماه و کشور 21.3ماه) است که این نشان از عملکرد مثبت دانشگاه علوم پزشکی کردستان داشته که با تلاش و کوشش تمامی مدیران، مسئولین و پرسنل بهداشتی و درمانی و نیز با ایجاد هماهنگی های گسترده ایجاد شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: به منظور پیشگیری از سوء تغذیه در شیرخوارانی که به دلایل مشخص و تأیید شده از سوی اعضای کمیسیون شیرمصنوعی شهرستانها، از شیرمادر محروم می‌شود، شیرمصنوعی یارانه ای در اختیار خانواده ها قرار می‌گیرد که این کمیسیونها به صورت ماهیانه و با حضور اعضای مشخص و واجد شرایط حامی شیرمادر، در سطح شهرستانها برگزار م ی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 7-1 آگوست هر سال برابر با 16-10 مرداد ماه به نام هفته جهانی ترویج تغذیه با شیرمادر نامگذاری شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/41921/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی