عصر کرد

آخرين مطالب

استاندار: نبود برنامه مدون مانع توسعه کردستان شده است اقتصادي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج - استاندار کردستان گفت: یکی از دلایل عدم توسعه یافتگی این استان در سال های گذشته، نبود برنامه ریزی مشخص، مدون، پیشرو و نداشتن یک راهبرد درست از سوی مسئولان و دستگاه های اجرایی برای انجام امور بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا عصر چهارشنبه در نشست هم اندیشی و تبیین ابعاد و ضرورت های آمایش سرزمین کردستان اظهار داشت: برای دستیابی به توسعه در استان، اجرای آمایش سرزمینی بسیار ضروری به نظر می رسد و همه باید برای تدوین این مهم همگام باشند.
وی خواستار ارائه اطلاعات درست از هر بخش برای تدوین سند سرزمین آمایش استان شد و افزود: سند آمایش سرزمینی به نوعی راهنمای توسعه است و مدیران دستگاه ها باید در این راستا همت کرده و برای تدوین و اجرای این سند تلاش کنند.
استاندار کردستان با بیان اینکه این استان در توسعه ملی نقش بسزایی می تواند ایفا کند، تاکید کرد: این مهم در صورتی محقق می شود که از امکانات بالقوه استان به درستی استفاده شده و آن را بالفعل کرد.
مرادنیا ارائه اطلاعات درست را در تدوین سند آمایش سرزمین مهم اعلام کرد و یادآور شد: تدوین صحیح این سند راهنمایی برای تمام بخش ها از جمله بخش خصوصی در جهت انجام سرمایه گذاری است.
وی فضای یاس و ناامیدی در جامعه را ناشی از عملی نشدن وعده های مسئولان دانست و اضافه کرد: از آنجایی که اغلب وعده ها براساس پیش بینی ها و برنامه ریزی های نادرست بود، باور مردم به دستگاه های اجرایی را کاهش داده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: برنامه ریزی برای پیشرفت و توسعه بدون وجود نقشه راه میسر نیست و تدوین سند آمایش سرزمین در این راه می تواند کمک کننده، باشد.
بهرام نصراللهی زاده با اشاره به اینکه تدوین سند آمایش ملی و استانی در دستور کار نظام برنامه ریزی کشور قرار گرفته است، افزود: رهبر معظم انقلاب بر مقوله آمایش سرزمین تاکید فراوانی داشته و خواستار تدوین و اجرایی شدن آن هستند.
وی یادآور شد: همه باید بر مبنای این سند و با برنامه ریزی عمل کرده و از رفتارهای غیرکارشناسی و مستقل پرهیز کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان از تلاش برای تدوین سند آمایش سرزمین در استان خبر داد و افزود: در مطالعات قبلی ضعف هایی مانند عدم توجه به سیاست گذاری و آینده نگری وجود داشت که در مطالعات جدید این نقص ها برطرف شده است.
نصراللهی زاده با بیان اینکه توسعه تنها با بودجه امکان پذیر نیست و فکر و اندیشه توسعه گرایانه نیز باید ایجاد شود، تاکید کرد: همه دستگاه ها کمک کنند تا با تدوین سند آمایش سرزمین دقیق و کاربردی، توسعه استان را سرعت بخشیم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران و دکترای برنامه ریزی شهری و منطقه ای هم در این نشست به ارائه تعریف و اهداف تدوین سند آمایش سرزمین پرداخت و گفت: جای تاسف است که پس از 40 سال تلقی های مختلفی از آمایش سرزمین وجود دارد.
محمدحسین شریف زادگان با اشاره به اینکه آمایش سرزمین سند و برنامه ای بلند مدت بود و برای بیش از 20 سال کاربرد دارد، افزود: ترسیم خطوط آینده و تبدیل سند به نقشه راه از جمله اهداف این برنامه است.
وی سند آمایش سرزمین را عاملی برای توسعه کشور و مقوله ای ملی دانست و تاکید کرد: از طریق آمایش سرزمین می توان اقتصاد کشور و وحدت سرزمینی را برای ایجاد رفاه اجتماعی به کار برد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران یادآور شد: از آنجاییکه توسعه ملی محصول توسعه منطقه ای و استانی است بنابراین آمایش سرزمینی در استان ها در توسعه ملی بسیار تاثیر گذار بوده و موجب توسعه درون زا می شود.
شریف زادگان وجود منابع آبی فراوان و بارندگی مناسب در کردستان را کمکی بسیار مهم در اجرای درست آمایش سرزمین این منطقه ارزیابی کرد و اظهار داشت: توازن توزیع جمعیت کردستان، پتانسیل بالای استان در زمینه کشاورزی و شیلات و سهم مناسب از بودجه ملی، از جمله توانمندی های استان در راستای تدوین و اجرای بهتر سند آمایش سرزمین است.
به گزارش ایرنا، آمایش سرزمین در معنای فراگیر خود عبارت از تقسیم کار سرزمینی براساس منطق و توان جغرافیایی هر منطقه و یا کشور است.
سابقه طرح مقوله آمایش سرزمین در ایران، به سال های پیش از انقلاب بر می گردد و بررسی و تجربه مطالعات نخستین آن، در دهه 60 مورد توجه قرار گرفته است و کشور ایران در حال حاضر، بیش از 6 دهه، سابقه برنامه ریزی را در کارنامه خود دارد.
در دوران بعد از انقلاب، مطالعات طرح پایه آمایش سرزمین اسلامی در نیمه نخست دهه 1370 ـ1360 به وسیله دفتر برنامه ریزی منطقه ای سازمان برنامه و بودجه شکل گرفت و اکنون نیز این سازمان وظیفه مدیریت و نظارت بر تدوین و اجرای این طرح را برعهده دارد.
استان کردستان با جمعیت یک میلیون و 603 هزار و 11 نفر، 10 شهرستان، 30 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 روستای دارای سکنه دارد.
7355/9102

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/37680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

مورایس و مرور تاکتیک‌های بازی با استقلال

میراثی که از تیم شمسایی در جام ملت‌ ها باقی می‌ماند

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان

رم با سردار 22 دقیقه بازی کرد، گل زد و برد

عنایتی: از دستاوردم در پیکان خوشحالم

شوت های قویتر از موشک در رقابت های لالیگا

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی ملی‌پوشان جوجیتسو

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو

ستاره تیم ملی در یک‌ قدمی آقای گلی جام ملت‌ها

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

جوان اول پیکان رکورد جهانی ثبت کرد

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان!(عکس)

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد

دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور 50 عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد

سردیس استاد عباس کمندی در سنندج رونمایی شد

سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج

افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم

شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج

پیکر امام جمعه سابق جوانرود تشییع و خاکسپاری شد

بازگشایی بازارچه‌های "هنگه‌ژال و سیف" در حال پیگیری است

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

80 بسته پوشاک به ایتام شهرستان پاوه اهداء شد

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد