عصر کرد

آخرين مطالب

نیمه پر لیوان آبرسانی روستایی کردستان فرهنگی

  بزرگنمايي:

کرد آنلاین - هفته نامه آریز در شماره 42 روز سه شنبه 19 تیر خود با عنوان "نیمه پر لیوان آبرسانی روستایی کردستان" به قلم روح ‌الله زرین به مشکلات و کمبودهای آب به ویژه آب شرب در برخی از روستاهای کردستان و آبرسانی توسط آبفار به این روستاها پرداخته است.
در این مطلب آمده است: تا پایان سال گذشته 322 پروژه آبرسانی در روستاهای استان اجرا شده است و بیش از 77 درصد مشترکان روستایی از آب آشامیدنی سالم بهره مند هستند.
کردستان دارای بیش از یک هزار و679 روستای دارای سکنه است که آب آشامیدنی ساکنان آن از طریق 12 سد در حال بهره‌برداری، 17 رودخانه دائمی و 24 رودخانه فصلی تامین می‎ شود.
طبق آمارهای منتشر شده از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کردستان، 322 پروژه آبرسانی در سال گذشته اجرا شده است. این موضوع موجب برخوردار شدن 77 درصد از 124 هزار مشترک روستایی از آب آشامیدنی سالم و لوله کشی شده است.
با این وجود سهم اندکی از روستاهای استان به دلیل محرومیت‌های ناشی از امکانات رفاهی همچنان از کمبود آب رنج می‌ برند و تنها تامین ‌کننده منابع آبی آنها به صورت سیار و با تانکر صورت می‌گیرد.
**فرو رفت آب‌های زیر زمینی
یکی از ساکنان روستای سرنجیانه در شهرستان دهگلان می‌ گوید: این روستا دارای 350 خانوار و جمعیت بیش از یک هزار و 500 نفر است. با وجود چنین جمعیتی شاهد کمبود آب شرب در تمامی فصول سال هستیم.
صدیق احمدی ادامه می‌ دهد: این منطقه از دهگلان دارای اراضی فراوانی است که بخش عمده‌ای از آن به صورت آبی به کشت محصولات پر آب مانند محصولات جالیزی اختصاص یافته است.
وی می‌ افزاید: مهمترین دلیل کمبود آب آشامیدنی در این روستا فرو رفت آب‌های زیر زمینی در نتیجه برداشت بی رویه و حفر چاه‌های متعدد در چند سال اخیر بوده است.
احمدی تصریح می‌ کند: 6 حلقه چاه آب شرب روستایی در مجتمع بلدستی، سرنجیانه، سیس، احمدآباد پنجه ابراهیم ‌آباد و امیرآباد توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی برای احداث در نظر گرفته شده است که اجرای آن نیازمند اعتبارات مالی است.
وی ادامه می ‌دهد: آب آشامیدنی چندین روستای این منطقه به صورت سیار از طریق تانکر تامین می ‎شود و روزانه تنها چند ساعت آب مورد نیاز در اختیار مردم قرار می ‌گیرد.
این روستایی می‌ افزاید: به دلیل کشت غرقابی و سنتی در باغات و اراضی کشاورزی شاهد مصرف بی رویه آب‌های زیرزمینی هستیم. برای صرفه‎ جویی در این زمینه ضرورت دارد تسهیلات کافی و تجهیزات آبیاری تحت فشار در اختیار بهره ‌برداران این 2 حوزه قرار گیرد.
احمدی در ادامه این مطلب تصریح می ‌کند: کمبود آب آشامیدنی موجب مهاجرت و رشد حاشیه ‌نشینی در شهرها می‎ شود. نمونه این شرایط افراد جویای کار در حاشیه میادین اصلی دهگلان است که هر ساله بر تعداد آنها افزوده می ‎شود.
**افت فشار در نتیجه مصرف بی ‌رویه
یکی از روستاییان قروه‌ای می ‌گوید: پس از دهگلان و بیجار روستاهای قروه جزو مناطقی از استان محسوب می ‎شود که با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند.
قاسم آراسته ادامه می ‌دهد: فصل تابستان شروع خانه تکانی بسیاری از شهروندان قروه‌ای است. از این رو بسیاری از آنان از آب (شرب) لوله‌ کشی واحدهای مسکونی برای شستشوی فرش و سایر ملزومات خانه استفاده می‌ کنند.
وی می‌ افزاید: مصرف بی رویه آب آشامیدنی موجب افت فشار آن و قطعی چند ساعته آن در طول روز می‎شود. به نحوی که ساکنان واحدهای آپارتمانی چند طبقه از تانکر های پلاستیکی و فلزی برای ذخیره آب مصرفی در زمان کمبود استفاده می کنند.
آراسته تصریح می ‌کند: بسیاری از تاسیسات توزیع آب شبکه روستایی دارای عمر بیش از 25 سال است. این مساله موجب فرسودگی و ترکیدگی لوله ها می ‎شود‌. در نتیجه بخش عمده ای از آب آشامیدنی قیل از رسیدن به مقصد هدر می رود.
وی می ‌افزاید: منابع آبی غنی مانند چشمه‎های جوشان در بسیاری از روستاهای قروه مانند میمنت آباد، میهم، حسین ‌آباد، گرمخانی و ده‌ها روستای دیگر وجود دارد که با اجرای شبکه نگهداری و توزیع یکپارچه می‌ توان آبرسانی به روستاهای محروم را انجام داد.
**ظرفیت‌های آبی استان
کارشناس حوزه آبخیزداری در مورد منابع آب آشامیدنی کردستان می‌ گوید: آب آشامیدنی استان از طریق 12 سد در حال بهره ‌برداری، 17 رودخانه دائمی و 24 رودخانه فصلی تامین می‎شود. بر همین اساس ضرورت دارد بهره برداری از این منابع آبی به طور کامل صورت گیرد.
پدرام خالدی ادامه می ‌دهد: بیش از یک هزار 697 روستا در کردستان وجود دارد که از این میزان تعداد اندکی از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده می کنند. چرا که به دلیل محدود بودن تجهیرات ایجاد تصفیه خانه آب آشامیدنی روستاییان کلرزنی و در اختیار آنها قرار می‌ گیرد.
وی می‌افزاید: چندین سال است که در بسیاری از روستاهای استان که بخش عمده آن در شهرهای مریوان، سقز و بانه قرار دارد آبرسانی از طریق تانکر های سیار صورت می‌ گیرد. علاوه بر غیربهداشتی بودن، کمبود تجهیزات توزیع مانند خودروهای تانکر دار وجود دارد.
خالدی تصریح می‌ کند: بخش عمده ای کمبود آب آشامیدنی در استان مربوط به کاهش بارندگی و افزایش بی رویه از منابع آبی زیر زمینی است و ضرورت دارد برنامه جامعی از سوی دستگاهای متولی در این زمینه صورت گیرد.
**اجرای پروژه های آبرسانی روستایی در استان
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان می ‌گوید: 124 هزار و 747 مشترک این شرکت در روستاهای استان وجود دارد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 3.36 درصد افزایش داشته است.
صالح مفاخری ادامه می ‌دهد: تا پایان سال گذشته 322 پروژه آبرسانی در روستاهای استان اجرا شده است. بر همین اساس بیش از 77 درصد مشترکان روستایی از آب آشامیدنی سالم بهره مند هستند.
وی می‌ افزاید: به منظور کنترل و توزیع یکسان آب در مناطق روستایی هرگونه استفاده از آب آشامیدنی لوله کشی در زمینه کشاورزی تخلف محسوب می‎ شود. با افراد متخلف طبق قانون برخورد خواهد شد.
صالحی تصریح می ‌کند: با ضدعفونی و گندزدایی امکان توزیع آب روستایی به صورت کلر زنی صورت می ‌گیرد.
وی تصریح می‌ کند: آب‌رسانی به تانکر و به صورت سیار در 54 روستای استان صورت می‌ گیرد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار روستا کاهش داشته است.
منبع: هفته نامه آریز

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/34218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت مشکوک یک پرسپولیسی مقابل آلومینیوم

آلومینیوم - پرسپولیس؛ زمانی برای انتقام

ستاره ایرانی نیمه نهایی آسیا؛ علیرضا فغانی

برایتون 0 - 4 سیتی؛ تلافی رئال را سر دی‌زربی خالی کردند

چهارمین شلیک جلال به قلب دروازه پیکان

شکایت از پورتو به خاطر مهدی طارمی

فقط سیتی؛ قرار نیست تیم دیگری قهرمان شود

ترکیب احتمالی پرسپولیس در جام حذفی

گواردیولا: شاید ما هم مثل لیورپول شویم

اسلات: مگر دیوانه‌ام پیشنهاد لیورپول را رد کنم

نقش ماموستا ملااحمد فخری در مبارزه با گروهک‌های معاند کم نظیر بود

بردلی بارکولا: می‌دانستم که آرائوخو مرتکب اشتباه می‌شود

آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم

فال انبیا فردا جمعه 7 اردیبهشت 1403

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است

آغاز دومین جشنواره عکاسی سنندج

دستگیری حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

یک سفر خبری خوشمزه!

امام جمعه شهر «شروینه» منصوب شد

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی‌های زن: «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

مورایس و مرور تاکتیک‌های بازی با استقلال

میراثی که از تیم شمسایی در جام ملت‌ ها باقی می‌ماند

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان

رم با سردار 22 دقیقه بازی کرد، گل زد و برد

عنایتی: از دستاوردم در پیکان خوشحالم

شوت های قویتر از موشک در رقابت های لالیگا

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی ملی‌پوشان جوجیتسو

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو

ستاره تیم ملی در یک‌ قدمی آقای گلی جام ملت‌ها

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

جوان اول پیکان رکورد جهانی ثبت کرد

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان!(عکس)

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد

دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور 50 عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد

سردیس استاد عباس کمندی در سنندج رونمایی شد

سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج

افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم

شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند