عصر کرد

آخرين مطالب

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور:

غنای فرهنگی و انسان‌های توسعه‌یافته دو مزیت ارزشمند کردستان است اجتماعی

  بزرگنمايي:

کرد آنلاین - معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به اینکه اتمسفر قوی فرهنگی در کردستان حاکم است، گفت: فرهنگ غنی و انسان‌‌های توسعه یافته دو مزیت ارزشمند کردستان است که توسعه را برای این استان رقم خواهد زد.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، «سعید نمکی» عصر امروز در چهارمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌‌های شاخص استان کردستان «اتمسفر قوی فرهنگی» است، اظهار کرد: فرهنگ ملات پیوند مصالح ساختمانی جامعه است که خریدنی نبوده و در طول قرن‌هاذ در بطن زندگی مردمان سرزمینی شکل می‌گیرد.
وی با تأکید بر اینکه غنای فرهنگی کردستان پشتوانه مردم کردستان است، افزود: قوم فرهنگی و فرهیخته کُرد، بهترین ظرفیت و پشتوانه توسعه کردستان است.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه دومین نقطه قوت ارزشمند استان کردستان وجود انسان‌‌های توسعه‌یافته است، گفت: انسان ابزار توسعه نیست، بلکه «انسان توسعه‌یافته» هدف غایی توسعه است.
وی تصریح کرد: زمانی که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کردستان برای کسب روزی حلال به کولبری آن هم با وجود تمام مشقت‌هایش روی می‌آورند، نشان از توسعه یافتگی شخصیتی این انسان فرهنگی در کردستان است.
نمکی با تأکید بر اینکه انسان‌های شریف و توسعه‌یافته پشتوانه عظیم توسعه هستند، ادامه داد: فرهنگ غنی و انسان‌‌های توسعه یافته دو مزیت کردستان است که باید مورد توجه مدیران قرار گرفته و از آن به عنوان نقاط قوت یاد شود.
همدلی نیرو‌های امنیتی، انتظامی‌ و نظامی‌ کردستان ستودنی است
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به اینکه استقرار امنیت در یک هزار و 700 کیلومتر مرز مشترک در شمال غرب کشور نشان از همدلی و هماهنگی نیرو‌های خدمت‌رسان امنیتی، انتظامی‌ و نظامی‌است، گفت: این امر منجر به صیانت از امنیت و آرامش کشور شده که خود مزیتی ستودنی است.
وی افزود: استقرار امنیت پایدار در مناطق مرزی به جز تأمین امنیت پایدار از طریق مرزنشینان میسر نمی‌شود.
نمکی با ذکر اینکه اگر صدای خنده و شادی مرزنشیان به گوش نرسد باید در انتظار شنیدن صدای پوتین‌‌های متجاوزین بود، گفت: مرزنشینان برخوردار اجازه نخواهند داد که عدم امنیت بر کشور غالب گردد.
وی با تأکید بر لزوم تأمین معیشت مرزنشینان، گفت: کولبری باید در شرایطی قرار گیرد که فرد آبرومندانه و در طیب خاطر به این کار مبادرت ورزد، به همین خاطر باید با لحاظ کردن شرایط ویژه این مهم را محقق ساخت.
توجه به کشاورزی، آب و سلامت در اولویت قرار گیرد
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور در ادامه با بیان اینکه توسعه کشاورزی و استفاده از آب‌های مرزی به جد پیگیری می‌شود، اظهار کرد: رفاه اجتماعی، اشتغال، بیماری‌‌های غیرواگیر، حوادث جاده‌ای، سرطان و ... از جمله الزاماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی تحقق این امر را نیازمند همکاری بین‌بخشی دانست و گفت: از این طریق می‌توان با تغییر الگوی تغذیه‌ای، اصلاح سبک زندگی و آموزش همگانی را تعمیم بخشید.
سالمندان ناامید آینده را دریابید
نمکی با اشاره به اینکه سالمندان از دیگر معضلاتی است که در آینده گریبان‌گیر بحث سلامت جامعه خواهد شد، اظهار کرد: این موضوع زمانی عمق پیدا می‌کند که ما با جمعیت سالمندی که جوانی نکرده و پیر شده‌اند، روبرو شویم.
وی تصریح کرد: این قشر شامل پیرانی است که در دوران جوانی به دلیل عدم زیرساخت‌‌های اشتغال و خلق ثروت، در جوانی امکان انباشت ثروت برای آنان مهیا نبوده و به دلیل نداشتن سرمایه خود را سربار دیگران و جامعه دانسته و افسرده می‌شوند، لذا باید برنامه‌ریزی‌‌های اساسی را در خصوص این افراد لحاظ کرد.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور ادامه داد: سلامت مردان، حاشیه‌نشینی و بیماری‌‌های غیرواگیر دیگر چالش‌هایی است که باید به جد مورد توجه قرار گیرد.
ساختار معیوب آموزش و پرورش مهم‌ترین عنصر عقب ماندگی است
نمکی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه آموزش و پرورش یک عرصه بسیار علمی ‌است، اظهارکرد: مشکل عمد‌ه‌ای که در این حوزه وجود دارد، عدم آموزش «اجتماعی شدن» و «تفکر خلاق» به دانش‌آموزان است.
وی افزود: امروزه از طریق آموزش و پرورش به دانش‌آموزان آموزش منتقل نمی‌شود، بلکه تقویت حافظه و حفظیات بر آنان تحمیل می‌شود.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور با ذکر اینکه آموزش و پرورش هنوز جامعه‌محور نیست، تصریح کرد: بچه‌‌های ما اجتماعی تربیت نمی‌شوند و آموزش‌ها هم‌چنان بر پایه «بابا آب داد»، «بابا نان داد» است.
وی با تأکید بر اینکه ساختار معیوب آموزش و پرورش مهم‌ترین عنصر عقب‌ماندگی است، گفت: طرح ادغام مدارس زیر 30 نفر و ساخت مجتمع‌‌های آموزشی با قابلیت‌‌های آموزشی، پرورشی و ورزشی در روستا‌های بزرگ در کردستان در دستور کار قرار گیرد.
نمکی گریزی به سن بازنشستگی زد و گفت: هم اکنون در کشور یکی از معیوب‌ترین جدول‌‌های بازنشستگی دنیا را داریم که در تلاش برای اصلاخ آن هستیم.
لزوم گسترش اکوتوریسم در کردستان
نمکی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث محیط زیست استان کردستان از لحاظ آلاینده‌‌ها به‌ویژه آلاینده‌‌های صنعتی زیست محیطی (به جز در بحث ریزگردها) نسبت به سایر استان‌ها گستردگی کمتری دارد، گفت: استان کردستان با پتانسیل بالا در بحث تنوع زیست محیطی مطرح است که می‌توان از این ظرفیت در راستای اکوتوریسم و تکثیر برخی گونه‌ها با کمک بخش خصوصی اقدام کرد.
وی با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از تجربه موفق استان‌هایی از جمله کرمان و یزد در بحث جذب گردشگران اکوتوریسمی، افزود: از جمله مزیت‌‌های غالب کردستان در بحث گردشگری فرهنگ و هنر غنی این استان به ویژه موسیقی آن است که نباید از آن غفلت کرد.
آموزش عالی نیازسنجی و دانشگاه رافع مشکلات منطقه شود
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر لزوم رصد اثرگذاری تحصیلان عالی در جامعه، گفت: دانشگاه‌‌های ما خلق ثروت نکرده‌اند و میزان تحصیلات تکمیلی هیچ تعادل و توازنی با کارشناسی ندارد.
وی افزود: انسان‌‌های تربیت یافته آموزش عالی متناسب با نیاز جامعه نیستند که این امر با تکیه بر مدل‌‌های اصلاح آموزش عالی باید مورد بازبینی قرار گیرد.
نمکی با ذکر اینکه این آمایش باید بر اساس نیاز استان به نیرو‌های خدمت‌رسان در سال‌های آتی صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: پس از این امر باید رشته‌ها و گرایش‌‌های تحصیلی که مورد نیاز توسعه استان هستند بازبینی و با رشته‌‌های دیگر جایگزین شود.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید قادر به رفع مشکلات منطقه خود باشد، تصریح کرد: دانشگاه با ارائه راهکار‌های علمی ‌و عملی مشکلات و موانع توسعه استان را به خوبی می‌تواند از بین ببرد.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور در پایان با ذکر اینکه استان کردستان، استانی قابل با انسان‌های عاشق و علاقمند به خدمت است، یادآور شد: این عشق و علاقه می‌تواند توسعه و پیشرفتی زیبا را برای آینده این استان به ارمغان آورد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/29463/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی