عصر کرد

آخرين مطالب

گفتگوی ایسنا با تنها نماینده کردستان در پارآالمپیک

معلولین قهرمانان گمنام جامعه هستند ورزشي

  بزرگنمايي:

کرد آنلاین - دنیای ورزش آنگونه سخت است که برای رسیدن به قله‌های ترقی باید مشقت‌های زیادی پیمود و به گفته خود ورزشی‌ها باید جان داد تا بتوانیم مدالی برگردن آویزیم. حال اگر قهرمانی از جامعه معلولین باشد آنگاه تمام سختی‌ها و مشقت‌ها چندین برابر می‌شود و اگر عنوانی کسب کند و به جایگاهی برسد قطعا" اسطوره‌ای برای دیار خود خواهد بود.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، در سالهای نه چندان دور در این دیار پهلوان‌خیز جوانان زیادی به جرگه ورزش آمدند و توانسته‌اند با تلاش و از خودگذشتگی نام نیک کردستان را بر تارک ورزش کشور و جهان قرار دهند.
مهمان امروز ایسنا مردی است که با وجود معلولیتی که دارد توانسته است تمامی مدال‌های رنگین کشوری را بر گردن بیاوزد و به عنوان یک نماینده کُرد زبان در قالب تیم ملی معلولین و جانبازان عرضه اندام کند.
نادر جبرئیلی از جمله پیشکسوتان دنیایی ورزش دوومیدانی است که در سال 1341 در محله اردلان سنندج به دنیا آمد و در میان هم محله ای هایش با نام زاهد شناخته شد.
وی از دوران طفولیت با مشکل فلج اطفال روبه رو شد و به همین خاطر جز جامعه معلولین قرار گرفت، این معلولیت هیچگاه باعث نشد که نادر از توانایی خود استفاده نکند و گوشه گیر خانه باشد.
وی در سال 67 همانند دیگر بچه‌های محله‌اش مشغول به بازی کردن در رشته والیبال می‌شود که در همان زمان شناگر مطرح سنندجی "حمید ملک الکلامی" او را از دور نظاره می کند و شاهد توانایی این پسر جوان می‌شود.
ملک الکلامی، نادر را به هیات ورزش معلولین و جانبازان که تازه تشکیل شده بود معرفی می‌کند و از او می‌خواهد که تمرینات و آموزش‌های والیبال نشسته را در آن هیات تمرین کند.
"علی خادم" که یکی دیگر از مو سپیدان ورزش است که در آن زمان مسئولیت هیات را برعده داشت و این پسر جوان که لنگ لنگان برای تمرین آمده بود در سالن استقلال سنندج پذیرا شد و از آن موقع زاهد جبرئیلی وارد وادی حرفه‌ای‌گری ورزش شد.
این پیشکسوت دنیایی ورزش معلولین در آن سالها به همراه تیم والیبال نشسته به مدت یکسال در میادین رقابتی شرکت کرد و توانست عملکرد خوبی از خود برجای بگذارد.
نادر جبرئیلی با حضور در دفتر ایسنا گفت: روزی که در سالن مشغول به تمرین والیبال بودیم "علی خادم" که مسئول هیات جانبازان و معلولین بود به ورزشکاران اعلام کرد مسابقات دوومیدانی در شهر تهران برگزار می شود و اگر کسی می تواند در این تورنمت حاضر شود اعلام آمادگی کند.
در آن موقع حضور یک معلول در رقابت های دوومیدانی قابل اهمیت بود و بر همین اساس نادر پرتاب وزنه را برای حضور در این رقابتها انتخاب و طی دو ماه تمرین وارد میدان بزرگ رقابت های کشوری شد و برای اولین بار در سال 68 توانست برنز این رقابتها را کسب کند.
این قهرمان ارزنده استان در آن سال ها توجه مربیان مطرح کشور را به خود جلب می کند و از او می خواهند که دوومیدانی را در ماده پرتاب وزنه ادامه بدهد، و همین توصیه بزرگان باعث شد که "نادر" با انگیزه‌ بیشتری ادامه راه را جدی تر بگیرد.
جبرئیلی از دوران سخت روزگار جوانی خود می گفت: در این رشته زمانی می توانستم موفق باشم که از لحاظ آمادگی جسمانی و توان بدنی در شرایط ایده‌آل قرار می گرفتم ولی متاسفانه به دلیل عدم توان مالی نمی توانستم در باشگاه های بدنسازی خصوصی ثبت نام کنند.
وی به واسطه دوستش به سالن وزنه برداری تختی رفت و نزد "رضا قربانی" مربی مجرب آن زمان که به گفته خود نقش بسزایی در قهرمانی های وی داشت تمرینات بدنسازی را آغاز کرد.
"زاهد" نامش در دنیایی ورزش پیچیده بود و قهرمانی پس از قهرمانی دیگردر کارنامه خود اضافه می کرد و همین امر باعث شد سالها در تیم ملی حضور داشته باشد و عناوین مهم بین المللی در کشور های تونس، اسپانیا، امارات را کسب کند.
اما اوج نام آشنایی «نادر جبرئیلی» به زمانی باز می گردد که وی با ثبت رکورد جهانی در این ماده به عنوان نماینده ایران همراه کاروان پارآالمپیک در سال 1992 راهی بارسلون اسپانیا شد.
وی در این رویداد مهم با آمادگی کامل توانست حضوری موفق داشته باشد و عنوان چهارمی را کسب کند تا بیشتر به افتخارات خود و کردستان بیشتر افزونی دهد.
اما داستان این مرد از آنجایی جالب می شود که از سفر بارسلون باز می گردد زمانی که در بازگشتش تنها بچه‌های محله‌اش و محدود افرادی برای تبریک نزد او آمدند، قهرمان ما دیگر کسی از او نپرسید و به حال خود رها شد.
رسم قهرمان کُشی برایش اتفاق افتاده بود و یکه و تنها با پای لنگ لنگان مجبور شد کار کند، چون دنیایی قهرمانیش تمام شده بود.
وی که هنوز آن صلابت جوانی اش بر پیکره اش نمایان بود با صدای لرزان گفت: با این وضعیت جسمی که دارم، نقاش ساختمان هستم و به سختی با این اوضاع امرار معاش می کنم و اگر به گذشته و آینده و امروز خود نگاه کنم، می گویم ای کاش ورزشکار نبودم...
نادر از شبهای سخت زندگی‌اش می‌گفت، از آن روزهایی که برای یک تکه نان محتاج بود و همه اورا فراموش کرده بودند چون به قول خود او معلولین در جامعه فراموش شده هستند.
او از حال و روز خوب این روزها نسبت به گذشته گفت و ذکر کرد: در آن زمان که محتاج مالی بودم یکبار نزد آقای عبدالهی که مسئولیت ورزش را برعهده داشت رفتم و او هم مرا کمک کرد و شاید این لطف هیچگاه فراموش نشود.
وی مدیرکل جدید ورزش و جوانان را مردی فنی و قابل احترام عنوان کرد و گفت: خوشبختانه جولایی همیشه به پیشکسوتان احترام گذاشته و در حد توان حامی قهرمانان بوده است.
این پیشکسوت از کمک های بهزیستی ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: متاسفانه بهزیستی استان تنها لطفی که توانسته در حق این قهرمان ورزشی داشته باشد صدور دفترچه بیمه برای فرزندانم بوده است.
جبرئیلی، ورزش کردن برای یک معلول را بقای زندگانی دانست و عنوان کرد: اگر ورزشکار نمی شدم حال مُرده بودم و خدا را شاکر هستم که از طریق ورزش توانسته‌ام استقلال داشته باشم.
وی بازهم از کم توجهی به ورزشکاران معلول آن زمان گفت: از آن روزهایی که در مراسم تجلیل از قهرمانان ورزشی نام او فراموش شده بود و یا در مسابقاتی که عنوان اول را کسب می کرد ولی نام او را خط میزدند، تمام اینها ضربات روحی بود که نادر در تمام دوران به جان خریده بود.
نادر جبرئیلی چند سالی از میادین دوری کرد، چون بر این باور افتاد که ورزش دیگر برای او ارزشی ندارد و ورزشکاران معلول در این استان جایگاهی ندارند ولی بازهم دوری از دنیایی ورزش را طاقت نیاورد و به جرگه بازگشت و بازهم توانست قهرمانی های خود را ادامه بدهد.
گزارش: فرشید اردلان خبرنگار ایسنای کردستان
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/29235/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی