عصر کرد

آخرين مطالب

یک متخصص چشم در کردستان هشدار داد:

رتینوپاتی دیابتی در کمین دیابتی‌ها علمي

  بزرگنمايي:

کرد آنلاین - یک متخصص چشم در کردستان با اشاره به اینکه «رتینوپاتی دیابتی» عارضه‌ای از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی شبکیه رخ می‌دهد، گفت: خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی با افزایش طول مدت ابتلا به دیابت و هم‌چنین عدم کنترل مناسب قندخون بیشتر می‌شود. جمیل اسلامی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا منطقه کردستان، با اشاره به اینکه رتینوپاتی دیابتی ممکن است باعث نشت مایع یا خون یا منجر به رشد شاخه‌های عروقی شکننده و کلاف مانند در چشم شود، اظهار کرد: این عارضه به تخریب شبکیه یا تغییر شکل آن منجر می‌شود.
وی افزود: زمانی که این اتفاق افتاد، تصویر تشکیل شده بر روی شبکیه ممکن است تار یا کج و معوج باشد.
این متخصص چشم با اعلام اینکه رتینوپاتی دیابتی یکی از علل اصلی کاهش دید است، گفت: خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی با افزایش مدت طول ابتلا به دیابت و عدم کنترل مناسب قند خون بیشتر می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین عامل در رتینوپاتی دیابتی، مدت زمان ابتلا به دیابت و کنترل نامناسب سطح قند خون است، تصریح کرد: این عارضه، یکی از عوارض دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی شبکیه رخ می‌دهد.
رتینوپاتی دیابتی غیرتکثیری قابل تشخیص است
اسلامی‌پور با اعلام اینکه رتینوپاتی غیرتکثیری جزو مراحل اولیه رتینوپاتی دیابتی است، گفت: در این مرحله عروق کوچک (بیشتر مویرگ‌ها) در پرده شبکیه صدمه می‌بینند و مایع یا خون از آن‌ها نشت می‌کند.
وی افزود: مایع نشت کرده باعث تورم پرده شبکیه می‌شود و مواد نشت کرده از رگ‌ها، رسوباتی به نام «اگزودا» از خود بر جای می‌گذارند.
این متخصص چشم با ذکر اینکه اگر این مسئله در ناحیه‌ ماکولا که مرکز بینایی است و دید دقیق را فراهم می‌کند، رخ دهد باعث کاهش دید در فرد می‌شود به گونه‌ای که فرد متوجه کاهش بینایی شده و به چشم پزشک مراجعه می‌کند، تصریح کرد: این حالت توسط چشم پزشکان ادم ماکولای قابل توجه بینایی خوانده می‌شود و شایع‌ترین عامل کاهش بینایی در دیابت است.
وی با بیان اینکه اگر این اتفاق در ناحیه مرکز بینایی رخ ندهد، فرد متوجه این تغییرات نمی‌شود، ادامه داد: در صورت وجود ورم ماکولا، امروزه از تزریق داروهای داخل چشمی استفاده می‌شود که مانع ایجاد عروق شکننده و نشت‌کننده می‌شود که به جذب مایع واگزودای نشت کرده کمک کرده و در نهایت باعث بهتر شدن بینایی می‌شود.
اسلامی‌پور با اعلام اینکه غیر از موارد اعلام شده، معمولاً تغییرات در نقاط کمتر حساس شبکیه به صورت لکه‌های خونریزی کوچک، ورم و اگزودا علامتی ایجاد نمی‌کند و فرد متوجه وجود این تغییرات نمی‌شود، ادامه داد: با معاینه چشم پزشکی وجود این تغییرات به راحتی قابل تشخیص است.
وی خاطرنشان کرد: مرحله غیرتکثیری بر اساس شدت آن به سه یا چهار مرحله خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید تقسیم‌بندی می‌شود که در مراحل شدید و خیلی شدیدی ممکن است برحسب مورد از لیزر استفاده شود.
رتینوپاتی تکثیری منجر به تکثیر سلول‌های غیرطبیعی و رشته‌هایی در داخل زجاجیه می‌شود
اسلامی‌پور دیگر نوع رتینوپاتی دیابتی را رتینوپاتی تکثیری اعلام و اظهار کرد: این نوع رتینوپاتی دیابتی، حالتی است که رگ‌های خونی جدید و غیرطبیعی بر روی سطح شبکیه رشد می‌کنند.
وی افزود: از خصوصیات این رگ‌های جدید، داشتن دیواره‌ ضعیفی است که به راحتی مایع از آن نشت می‌کند یا به دلیل شکننده بودن آنها باعث خونریزی می‌شوند که این خونریزی ممکن است جلوی شبکیه، روی ناحیه‌ی مرکز بینایی یا داخل ژل زجاجیه روی ‌دهد و باعث کاهش دید شدید و معمولاً ناگهانی در فرد شود.
این متخصص چشم با ذکر اینکه درمان در این مرحله بسته به شدت و وسعت عروق ایجاد شده یا شدت خونریزی و کاهش دید و هم‌چنین مدت زمانی که طول کشیده، ممکن است تفاوت کند، گفت: در مراحل خفیف‌تر معمولاً از تزریق داروی ضدعروق جدید آواستین یا لیزر شبکیه که عروق غیرعادی محیط شبکیه را تخریب می‌کند و یا ترکیبی از این دو مورد، استفاده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه اما اگر خونریزی شدید باشد یا امیدی به پاک شدن خود به خودی آن نباشد، عمل جراجی ویترکتومی برای برداشتن ژل زجاجیه و خون‌های داخل آن انجام می‌شود، تصریح کرد: ممکن است همزمان با آن، لیزر شبکیه هم انجام شود.
اسلامی‌پور در ادامه با اعلام اینکه گاهی اوقات در عدم کنترل مناسب قندخون، رتینوپاتی تکثیری طولانی مدت با تکثیر سلول‌های غیرطبیعی و رشته هایی در داخل زجاجیه که به سطح شبکیه چسبیده‌اند، باعث کنده شدن شبکیه می‌شود، خاطرنشان کرد: لازم است با عمل جراحی ویترکتونی همه ‎ ی این ‎ ها برداشته شده و شبکیه آزاد شود.
رتینوپاتی دیابتی را جدی بگیرید
این متخصص چشم در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه رتینوپاتی دیابتی باید جدی گرفته شود، اظهار کرد: غیر از مواردی که ذکر شد، دیابت می‌تواند مشکلات دیگری در چشم‌ها ایجاد کند.
وی افزود: این مشکلات نظیر آب مروارید که در افراد دیابتی زودتر از افراد هم سن و سال ایجاد می‌شود و باعمل جراحی درمان می‌شود و آب سیاه است که معمولاً ناشی از عوارض در فازهای انتهایی و شدید رتینوپاتی بروز می‌کند.
اسلامی‌پور در خصوص آب سیاه ناشی از رتینوپاتی دیابتی توضیح داد: درمان این نوع عارضه بسیار مشکل است و باعث از بین رفتن بینایی و چشم می‌شود.
وی ادامه داد: علاوه بر آب مروارید و آب سیاه، رتینوپاتی دیابتی خطر انسدادهای عروقی شاخه‌ای و عروق اصلی و مرکزی چشم در افراد دیابتی بالاتر از افراد عادی است که خطرات جدی برای بینایی آنها ایجاد می‌کند.
این متخصص چشم ضمن هشدار مبنی بر اینکه درمان این عارضه بسیار مشکل و گاهی حتی ناممکن است، خاطرنشان کرد: تمامی افراد به ویژه بیماران دیابتی فراموش نکنند که کنترل مناسب و دقیق قند، فشار و چربی خون در درصد بالایی باعث پیشگیری از شروع این عوارض می‌شود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، یادآور شد: حتی اگر در برخی از افراد این عوارض شروع شده باشد، پیشگیری می‌توان پیشرفت آن را کُند کرده و یا حتی متوقف کند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/26620/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پالس جدید برای انتقال محمد صلاح به عربستان

فنونی‌زاده: پرسپولیس نمونه یک تیم دونده و درنده است

شگرد گلزنی به نساجی در دست ستاره تراکتور

اصلانیان: تیم‌های پایین جدول پیش باخته برابر پرسپولیس هستند

گلر ذخیره تراکتور در مرز آمادگی

اعتراف یورگن کلوپ پس از حذف لیورپول

قاطع‌ترین برد پرسپولیس در راحت‌ترین بازی فصل!

پرویز برومند: به خطیر اعتقاد دارم!

تیم روئینگ دونفره بانوان فینالیست شد

خارج شدن واحد یک نیروگاه حرارتی بیستون

انجام معاینات پزشکی و واکسیناسیون 965 نفر از زائران حج تمتع

تبدیل بلوار نوبهار شهر کرمانشاه به پیاده راه

صرفه‌جویی 291 میلیون لیتر بنزین در پارسال

کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از یک اتوبوس بوده و یک تن وزن داشته است

خلیلی: پرسپولیس پا به پای استقلال پیش می‌رود

نبود مسیح در 3 بازی به چشم آمد

رفیعی در تاریخ لیگ جاودانه شد

علیاری: برای حریفان ذوب‌آهن آسان پنالتی می‌گیرند

دهمین بازیکن تاریخ پرسپولیس!

افزایش 20 درصدی برداشت محصول گندم در گیلانغرب

رفع تصرف 300 هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه

«زندگی به شرط خنده»، در راه شبکه آی‌فیلم

ابطال یا تأخیر پروازهای تعدادی از فرودگاه‌های کشور تا ساعت 10 صبح

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

نمایی زیبا از نخلستان‌های قصر شیرین (فیلم)

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان