عصر کرد

آخرين مطالب

بزرگداشتی برای مردی از جنس هنر فرهنگی

  بزرگنمايي:

کرد آنلاین - سنندج - آیین بزرگداشت قطب الدین صادقی نویسنده، کارگردان، استاد تئاتر و فیلمنامه نویس کُرد با حضور استاندار و برخی مسئولان فرهنگی و جمع زیادی از هنرمندان، ادیبان، شعرا و اندیشمندان در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تالار مولوی دانشگاه کردستان شامگاه سه شنبه رنگ و بوی هنری به خود گرفت، همه آمده بودند، زن و مردم و پیر و جوان، هنری و غیر هنری تا نشان دهند برای هنر و هنرمند ارزش زیادی قائل هستند.
در سالن جای سوزن انداختن نبود، تمام فضاهای خالی سالن نیز صندلی چیده شده بود با این حال جمعیت زیادی نیز به صورت در مراسم حضور داشتند.
مردم هنر دوست کردستان برای تجلیل از یک بزرگمرد به این سالن آمده بودند، مردی که سال ها عمر خود را صرف هنر ایران زمین کرده است.
صحبت از قطب الدین صادقی، نویسنده و فیلم نامه نویس کُرد است، مردی که به گفته هنرمندان و پیشکسوتان نه تنها متعلق به کردستان، بلکه متعلق به جای جای ایران زمین است.
قطب الدین صادقی اردیبهشت ماه سال 1331 در محله جورآباد سنندج به دنیا آمد دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان خود را در این شهر گذارند و در سال 1354 مدرک کارشناسی خود را در رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد.
سپس برای ادامه تحصیل عازم فرانسه شد و دوره کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته هنرهای نمایشی در دانشگاه سوربن پاریس به اتمام رساند.
وی پس از پایان تحصیلات در سال 1364 به ایران بازگشت و در کنار تدریس در دانشگاه های مختلف به فعالیت های هنری و ادبی پرداخت و هم اکنون نویسنده، فیلمنامه نویس، کارگردان، استاد تئاتر، بازیگر سینما و تلویزیون و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
از عمده فعالیت‌های وی می‌توان به تالیف 50 نمایشنامه، کارگردانی 52 فیلم کوتاه و تئاتر، ترجمه 18 اثر، دبیری مجموعه 100 جلدی تئاتر معاصر جهان، اجرای 100 برنامه رادیویی 90 دقیقه ای زنده درباره آیین ها و مناسک کهن در رادیو فرهنگ ایران اشاره کرد.
دانشگاه کردستان و بنیاد نخبگان استان با همکاری برخی از دستگاه های اجرایی آیین بزرگداشتی برای قدردانی از این هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون ترتیب دادند که با استقبال مردم، اهالی فرهنگ و هنر، مسئولان و هنرمندان استانی و کشوری در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
در این مراسم و به رسم میزبانی و مهمان نوازی رئیس دانشگاه کردستان برای عرض خیرمقدم به روی سن دعوت شد.
فردین اخلاقیان گفت: دانشگاه خانه متفکران، نخبگان و اندیشمندانی چون دکتر صادقی است و چنین افرادی در این محل صاحب خانه هستند.
وی با بیان اینکه دکتر صادقی سال ها در زمینه هنر ایران زمین تلاش کرده و شاگردان زیادی در حضورش تلمذ کرده اند، افزود: استان کردستان در طول تاریخ مردان بزرگ زیادی همچون قطب الدین صادقی داشته که تکریم از آنان یک ضرورت است.
رئیس دانشگاه کردستان اظهار داشت: هنرمندان و اندیشمندان موتور محرکه جامعه هستند و می توانند افق های نو و جامعی را در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید در جامعه به هنرمندان بها داده شود، گفت: در کشور به اندازه کافی شاهد نظام هنری ساختار یافته نیستیم و مسائل مربوط به این حوزه اکثرا بصورت خودجوش پیش می رود.
** لازمه بقای یک ملت وجود اندیشمندان و مفاخر است
رئیس بنیاد نخبگان کردستان نیز از دیگر میزبانان این مراسم بود که به روی سن دعوت شد و گفت: حضور پرشور در این محفل هنری نشانگر احترام به جایگاه متعالی علم و هنر و عالم و هنرمند است.
رحمت صادقی با بیان اینکه قطب الدین صادقی تمام حیات خود را وقف هنر و پرورش هنرمندان کرده است، افزود: اختصاص عمر به دانش پروری و خلق آثار ارزنده شخصیت این مرد بزرگ را تا منزلت دانشمندان نام آور ارتقا داده است.
وی اظهار داشت: امروزه قدرت ملت ها و جوامع در قدرت سخت و نرم افزاری است و قدرت سخت افزاری در تکنولوژی و فناوری خلاصه می شود اما قدرت نرم افزاری به مفاخر بر می گردد.
رئیس بنیاد نخبگان کردستان با بیان اینکه بخش اساسی قدرت نرم جامعه مفاخر و اندیشمندان هستند لذا پایه ای تر از قدرت سخت است، گفت: اندیشمندان سرمایه های جامعه هستند که باید از آنان هویت سازی و الگوبرداری شود.
صادقی یادآور شد: ما پیشنیه بسیار خوبی در زمینه اندیشمندان داریم بنابراین باید گذشتگان را به جوانان معرفی کنیم تا تجدید پذیر شوند چون جوانان ما نیازمند الگوبرداری از چنین شخصیت های هستند.
وی تاکید کرد: ما بزرگانی داریم که برای رسیدن به این جایگاه زحمات زیادی کشیده اند و جوانان ما نیز باید با الگو گیری از این بزرگان به زحمت و تلاش عادت کنند.
صادقی با بیان اینکه برگزاری این مراسم سرمایه گذاری برای تربیت جوانان اندیشمند است، ابراز امیدواری کرد نتیجه این برنامه ها در نسل آینده ما نمایان شود.
**شاخصه بازر قطب الدین صادقی کُرد بودن است
پس از خیر مقدم و سخنرانی میزبانان نوبت به مهمانان رسید، اولین مهمانی که به روی سن دعوت شد مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ایران بود.
شهرام کرمی با بیان اینکه در 10 سال اخیر این مراسم دهمین یا پانزدهمین آیین بزرگداشت برای قطب الدین صادقی است، گفت: این نشان می دهد که برخی آدم ها به اندازه ای بزرگ و تاثیرگذار هستند که می توان به بهانه های مختلف و هر ماه و هر سال برایشان بزرگداشت برگزار کرد.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های بارز و شایسته دکتر صادقی کُرد بودن است، افزود: در هر مجمع و محفل ادبی و هنری که صحبت از او می شود کُرد بودنش نمایان است و این اصالت و فرهنگ در رفتار، ادبیات و آثارش تجلی یافته است.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی ایران تاکید کرد: قطب الدین صادقی اصالت وجودی و فرهنگ خود را براساس قوم و هویت قرار داد و همواره به عنوان یکی از مفاخر کُرد مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه دومین ویژگی این مرد بزرگ هنرمند بودنش است، گفت: صادقی از هیچ کمکی برای رشد و اعتلای هنر ایران زمین دریغ نکرد و در فضای هنری ما تاثیر بسزایی داشته است.
کرمی افزود: او دانش علمی خاصی داشت و در یک رشته محدود نشد و در هر رشته هنری که ورود پیدا کرد همواره مطرح بود و حرف برای گفتن داشته است.
وی یادآور شد: این هنرمند بزرگ سینما، تئاتر و تلویزیون نمونه کامل یک مردم ایرانی است.
** قطب الدین صادقی اولین مجتهد واقعی عرصه تئاتر است
مدیرعامل خانه تئاتر کشور و بازیگر مطرح سینمای ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه در در دوران دانشجویی هم دوره دکتر صادقی بوده است، گفت: از همان زمان دانشجویی تاکنون عرق من به این بزرگمرد بیشتر می شود.
اصغر همت اظهار داشت: قطب الدین صادقی در زمان دانشجویی نقد می نوشت و به عنوان کتابخانه متحرک به ما دانشجویان اطلاعات می داد و در تمام زمینه ها صاحب نظر است و مسئولان باید روی توانایی هایش حساب کنند.
وی با بیان اینکه سخنور و سخندان بودن یکی از ویژگی های این مرد بزرگ است، گفت: بدون اغراق می گویم اولین مجتهد عرصه تئاتر قطب الدین صادقی است.
مدیرعامل خانه تئاتر کشور یادآور شد: قطب الدین صادقی تنها متعلق به کردستان نیست بلکه متعلق به تمام ایران زمین است.
امیریل ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون ایران و فرزند داریوش ارجمند نیز به روی سن دعوت شد و در سخنان کوتاهی گفت: افتخار می کنم قطب الدین صادقی بعد از پدر، ریشه من است.
این آیین هنری جدای از سخنرانی ها حاشیه های جالبی نیز همراه داشت که یکی از آنها پخش پیام های تصویری تجلیل برخی از هنرمندان کشور از جمله فاطمه معتمدآریا و میکاییل شهرستانی از قطب الدین صادقی بود.
یکی دیگر از حاشیه های جذاب این محفل هنری، جشن تولد 66 سالگی قطب الدین صادقی بود که با حضور و همراهی گرم و پرشور حاضران برگزار شد.
پرده برداری از سردیس قطب الدین صادقی توسط بهمن مرادنیا استاندار کردستان و اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر کشور از دیگر بخش های جالب توجه این آیین بود.
در ادامه این آیین گروه های موسیقی به اجرای برنامه هایی شاد و مفرح پرداختند و در پایان ادارات و نهادهای مختلف استان با اعطای هدایایی از تلاش های چندین ساله دکتر قطب الدین صادقی در عرصه هنر و بازیگری تجلیل کردند.
7348/9102

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/26425/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی